ALTAN VE ILICAK’ın MUSTAFA KEMAL MEYDANINDA NE İŞİ VAR?

Başkanlık dayatılıyor; rejim değiştirilmeye, Meclis’in yetkileri elinden alınmaya çalışılıyor. Bu tehlikelere karşı ise parlamento içinde herkes CHP’den medet umuyor.

Peki ya CHP ne yapıyor? “Türkiye’yi böldürmeyeceğiz” başlığında mitingler… İlk miting Adana’daydı. Her şey çok güzeldi. Kalabalık güzel ve coşkulu, ülkücüler orada, solcular orada… Herkes orada. Her şey çok güzel devam edecek diye düşünürken, Kılıçdaroğlu Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan, Mehmet Altan, Ali Bulaç gibi bugüne kadar tüm yurtseverlere savaş açmış ve FETÖ ile bağlantısı olan kişilerin isimlerini meydanda haykırıyor. Herkese de “Burada” diye seslenmesini istiyor. Son olarak da, “Burası Mustafa Kemal’in meydanı” diyor. Nazlı Ilıcak’ın ve Atatürk düşmanı Altan kardeşlerin Mustafa Kemal meydanında işi ne?

E tabi, vekiller de, delegeler de, taban da büyük tepki gösteriyor. Şimdi nereden çıktı Nazlı Ilıcak’ı savunmak! “Bugüne kadar CHP’ye en büyük hakaretleri etmiş, FETÖ’yü savunmuş, hatta CHP’deki vekilleri terörist olarak yaftalamış bu isimlerin CHP mitinginde işi ne diye” soruyor.

Çok kişi ile temas kurduk, çok kişi ile konuştuk.

Önce Tanju Özcan, sonra Deniz Baykal ve Haluk Pekşen tepki gösterdi. Dursun Çiçek de sosyal medya üzerinden eleştirdi.

Sadece bu isimler değil, rahatsız olan. Çok sayıda milletvekili bu açıklamadan rahatsız.

Peki Kılıçdaroğlu’nun önüne bu metni kim koydu?

Vekillerde iki ayrı görüş var. Bir grup, “Kılıçdaroğlu kendi kaleme aldı” diyor, bir diğer grup ise, “Danışmanları verdi metni” diyor. Şayet Kılıçdaroğlu kaleme aldıysa bu metni, bu iş burada bitmez, uzar. Ve Kılıçdaroğlu hakkında güvensizlik artar. Ki nitekim de artmış gibi görünüyor.

Eğer, danışmanları Kılıçdaroğlu’na bu metni verdiyse, bu danışmanlar hala neden görevde? Neden Genel Başkan, çıkıp da, bu metni yazanları görevden almıyor? Tabanın ve vekillerin tepkilerini bir anda susturmuyor? AKP cenahı kendine bakmadan CHP’yi FETÖ’cülükle suçlarken, bu hamleyi yapmamak AKP’nin değirmenine su taşımaktan başka ne anlamı taşır?

Yoksa danışmanlar arasında hala FETÖ bağlantısı olan kişiler mi var? Varsa hemen ayıklanmalı! Yoksa CHP daha kötü süreçler yaşayabilir. Sadece parti değil, Türkiye tehlikenin içine girer.

CHP yönetimine sesleniyoruz. Güvensizlik yaratmayın. Vekillerinizin ve tabanınızın sesine kulak verin. Partiye bu kadar aleni zarar verecek açıklamalardan uzak durun!

Medya zaten AKP’nin elinde. Tam da başkanlık süreci işlerken, “CHP FETÖ’cüdür” söylemlerinin daha fazla dillendirilmesi, olası bir referandumda felakete yol açabilir. Tehlikenin farkında mısınız?

Yapılması gerekenler, varsa CHP içindeki FETÖ’cülerin ayıklanması…

Bu gibi hatalardan mümkün olduğu kadar uzak durulması ve FETÖ’yü destek anlamı taşıyabilecek hiçbir söylemin kullanılmaması…

Aksi takdirde hem CHP’ye hem de Türkiye’ye kilit vurulacak!
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87