ANALAR AYAĞA KALKIN!

Siz ki, Kurtuluş Savaşı’nı Atatürk’le birlikte yüce ulusumuza kazandıransınız.
Siz ki, Anadolu’da tarlalarda baş çevirensiniz.
Siz ki, annesi bakıma muhtaç diye işini gücünü bırakıp yıllarca senin yanından ayrılmayan ve senin helalliğini almanın çok önemli olduğunu düşünen evlatları doğurdunuz.
Siz ki, çocuğum okusun diye psikolog, sosyolog, matematikçi oldunuz.
Siz ki, evde disiplini sağlayan, manevi otoriteniz altında en son erkeklerin bile saygıda kusur edemediği saygı abidesisiniz.
Siz ki, ne aşiret reislerini, ne ağaları, ne başbakanları, ne cumhurbaşkanlarını dizinizde büyüttünüz. Ne insanlığa büyük hizmetler vermiş evlatlar dünyaya getirdiniz.
Siz ki, şefkati, merhameti, sevgiyi, saygıyı bize öğrettiniz.
Siz ki, evin bütçesini yatırımlarını yöneten yönlendirensiniz. Sizin hayır dediğinizi yapmak birçok şeyi göze almak demektir.
Siz ki, geceleri gözyaşı dökerek evladına dua eden, vatana ve millete hayırlı evlat diye gönül geçirensiniz.
Siz ki, yoksullukta bir çorbanın doyumsuz lezzetini bize hissettiren sabır ve kanaatkârlığı öğretensiniz.
Siz ki, evli çoluk çocuk sahibi olsak bile hâlâ bizi yeni okula gönderir gibi üstümüze titreyensiniz.
Siz ki, “ana başa taç imiş her derde ilaç imiş” ezgisini söyletensiniz.
Siz ki, bize Müslümanlığın sevgi ve iyilik dini olduğunu öğrettiniz. İbadetin de iyilik yapmanın da gizli olmasını hep anlattınız. Gösterişten uzak durun, dediniz.
Siz ki, o nurlu ellerinizi yukarıya kaldırarak dua ettiğinizde, Allah’tan ülkemizi karanlıklara gömülmemesini ve uygar bir millet olmasını istediniz.
Siz ki, yemediniz, yedirdiniz. Giymediniz, giydirdiniz.
Siz ki, bize bu kadim toprakların Allah’ın bize armağanı olduğunu kafamıza çivilediniz.
***
Ey sevgili analarımız! Ülkemiz parçalanmaya ve iç savaşa doğru gidiyor. Anadolu’nun sağduyusunu temsil eden analarımız olarak meseleye el koyun...
***
ABD ve Batı kendi çıkarları için bölgemizi cehenneme çevirmiş durumda. Bunların oyunlarına çocuklarınız alet oluyor. Onlara öyle bir tokat atın ki neye uğradıklarını şaşırıp ülkenin birliğine sarılsınlar. Yarın emperyalist ülkeler ilk önce bu çıkar oyununa bilerek ve bilmeyerek alet olan çocuklarımızı köle yapacaklar. Onlara yaşam hakkı tanımayacaklar.
***
Analar sizin aklınız ve hisleriniz, ülkemizi parçalamak, Lozan’ın intikamını almak isteyenlerin amaçlarını görecek kadar güçlüdür. Çocuklarınızı uyarın,
***
Ey analarımız! Kükreyin ve ayağa kalkın. Hepimize ama hepimize öyle bir tokat atın ki bu ülke ve hepimiz kendimize gelelim...
***
Eğer siz kükreyip ayağa kalksanız bile işler değişmezse o zaman korkacak, umutsuzlukla ağlayacağız...

Not: Bu yazı yıllar önce Cumhuriyet gazetesinde yazdığım yazıdır. Bugüne uyarladım. Bugün dünden de kötü. Bu terör bizi yıkıp yakacak.


https://twitter.com/MPamukoglu
https://www.facebook.com/mustafa.pamukoglu.90
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87