Asayiş:
ŞENER ŞEN'in YEĞENİ de mi?

ŞENER ŞEN'in YEĞENİ de mi?

Kara para aklama, cinsel saldırı ve casusluk suçlarının da bulunduğu 30 ayrı suçlamanın tamamını sorgusunda reddettiği öğrenilen Oktar'ın hakkındaki şikayetçi mağdur sayısının ise 150'ye ulaştığı öğrenildi. Gelen son bilgilere göre ünlü sanatçı Şener Şen'in yeğeni Aslı Süme Efeoğlu da gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele ekipleri geçtiğimiz hafta Oktar yapılanmasına yönelik operasyon düzenlemiş ve 5 ilde yapılan baskınlarda Adnan Oktar’ın da aralarında bulunduğu 190 şüpheliyi gözaltına almıştı.

Milliyet'ten Ferit Zengin'in haberine göre; Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğünde tutulan şüphelilerin ifade işlemlerine sabah saatlerinde başlandı. Soruşturma kapsamında Adnan Oktar'ın da sorgusunun aralıklarla yapıldığı öğrenildi. Örgüt lideri olarak “Çocukların cinsel istismarı” “Cinsel saldırı” “Reşit olmayanla cinsel ilişki” “Çocuğun kaçırılması veya alıkonulması” “Cinsel taciz” “Siyasi ve askeri casusluk”  “Nitelikli dolandırıcılık” “Kaçakçılık kanununa muhalefet” suçlarında aralarından bulunduğu 30 ayrı suçlamayı reddettiği öğrenilen Oktar'ın 3 avukatının sorguda hazır bulunduğu  öğrenildi.

Oktar yapılanması hakkında, Yahoda Glick aracılığıyla İsrail’e bilgi sızdırdığı, yaşları 11 ila 17 arasında değişen 17 çocuğa cinsel saldırıda bulunulduğu iddia edilirken, yapının Türkiye’de elde ettiği bazı özel bilgileri İsrail’deki dini yapılara ve siyasilere aktardıkları ileri sürülüyor.

Yapı hakkında şikayette bulunanların sayısı 150’ye yaklaşırken, yapı içerisinden bazı itirafçıların da örgütün iç yüzü hakkında bilgi verdiği ve bu itirafların suçlamaları red eden Oktar ve müridlerine sorguda zor anlar yaşattığı  öğrenildi.

Son 40 yıl içerisinde 10 binlerce kişiyi mağdur ettiği öne sürülen yapının, mağdur ettiği insanlar arasında şantajla malları mülkleri ellerinden alınan iş adamları ile tuzağa düşürülen ünlülerin de bulunduğu iddia edilirken, haklarında 7 gün gözaltı kararı bulunan 190 şüpheliyle ilgili işlemlerin yarın (bu gün) tamamlanması bekleniyor.

Öte yandan örgütün kullandığı Kandilli’deki lüks villa kompleksinin de İBB Boğaziçi İmar Müdürlüğü ekiplerince denetlendiği ve üç  dönümlük arazi içerisinde 200 metrekare yapı ruhsatı bulunduğu ancak örgütün 800 metrekare kaçak ek yaptığı tespit edildi.Tespit üzerine önümüzdeki günlerde kaçak bölümler için yıkım işlemine başlanacağı öğrenildi.

Şener Şen'in yeğeni de gözaltında

İstanbul Mali polisince Adnan Oktar ve yapısına yönelik olarak düzenlenen operasyonun ikinci gününde ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Şener Şen' in yeğeni Aslı Süme Efeoğlu gözaltına alınanlar arasında bulunduğu öğrenildi. Vatan addesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tutulan Efeoğlu'nunda diğer şüpheliler gibi sorguya alındığı öğrenildi.



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

EROL EVCİL İLE 4 KİŞİ TUTUKLANDI
Ankara merkezli 29 ilde gerçekleştirilen Demir Yumruk operasyonunda gözaltına alınan, aralarında suç örgütü...

Haberi Oku