ASKERİ LİSELER KAPATILDI, YERİNE YUNAN LİSELERİ AÇILDI!..

Türk Silahlı Kuvvetlerine subay adayı yetiştiren toplam dört askeri liseden üçü Osmanlı Devleti döneminde, birisi de Cumhuriyet döneminde kuruldu. İstanbul Heybeli Ada’da konuşlu Deniz Lisesi 1773 yılında kuruldu. İstanbul Çengelköy’de konuşlu Kuleli Askeri Lisesi ve Bursa’da konuşlu Işıklar Askeri Lisesi 1845’de kuruldu. 1928’de İstanbul Maltepe’de kurulan Maltepe Askeri Lisesi, 1983’de İzmir’e taşındı.

Askeri Liseler dar ve orta gelirli ailelerin çocuklarının eğitim gördüğü okullar arasında bulunuyor. Kuleli Askeri Lisesi ve Maltepe Askeri Lisesi, Türk Kara Kuvvetlerine subay adayı yetiştiriyordu. Deniz Lisesi, Türk Deniz Kuvvetlerine, Işıklar Askeri Lisesi de Türk Hava Kuvvetlerine subay adayı yetiştiriyordu.

15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra 669 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 31 Temmuz 2016’da askeri liselerin hepsi kapatıldı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin taşıyıcı kolonları olan askeri liselerin kapatılması Türk toplumunda tepkiyle karşılandı. Müzeye dönüştürülmesi planlanan Kuleli Askeri Lisesi’nin binası ve arazisi, Milli Savunma Bakanlığı ile Kültür Bakanlığı arasında paylaşılamıyor.

Askeri Liseleri kapatan Tayyip Erdoğan ve AKP Hükümetleri gayet pişkin bir şekilde askeri liselerin yerine Yunan liselerini açtı. Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım ve İsmet Yılmaz’ın himayelerinde inşa edilen Yunan liselerinden birisi bu yıl Aydın Hurşit Adası’nda açıldı. Aydın Hurşit Adası Yunan Lisesi’nin tiyatro salonunda, 07 Eylül 2017’de, Yunan tiyatro sanatçıları tarafından, “Yanmış ve yanmamış Smyrni ( İzmir ) rüyaları. İşimiz buradaadlı oyun sergilendi. İzmir’i hedef olarak gösteren tiyatro oyununu izleyen Yunan Savunma Bakanı Yardımcısı Dimitris Vitsas ve beraberindeki heyet, tiyatro sanatçılarını ayakta alkışladı.

Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım ve İsmet Yılmaz’ın himayelerinde inşa edilen diğer Yunan Lisesi de bu yıl Aydın Eşek Adası’nda açıldı.

Aydın Eşek Adası’nda inşa edilen Yunan İlkokulu ve Lisesi’ndeki yeni eğitim yılı, 11 Eylül 2017’de papaz efendinin yaptığı ayinle başladı.

YUNANİSTAN, TÜRK TOPRAKLARINDA MİLLİ BAYRAM KUTLAMALARINA DA BAŞLADI !...

Yunanistan egemenlik ve bayrak gösterisi yapmaya devam ediyor. Aydın Eşek Adası’nda, 28 Ekim 2017’de icra edilen OHİ törenine, Yunan İlkokulu ve Lisesi’nde eğitim gören Yunan öğrencileri ile öğretmenleri katıldı. Aydın Eşek Adası Belediye Başkanı Evangelos Kottoros da Yunan Anıtına çelenk koydu. OHİ törenine, adada konuşlu bulunan Yunan Askeri Üslerindeki karacı ve denizci subaylar da katıldı. ( OHİ töreninde, Yunan Başbakanı Metaksas’ın, Mussolini’nin 1940’taki “teslim ol” çağrısına verdiği “hayır” (OHİ) yanıtı anılıyor. Yunanistan, her yıl 28 Ekim’de, OHİ Gününü milli bayram olarak kutluyor.)

Çelenk koyma töreninden sonra Yunan bayrağı ve Yunan sancağı taşıyan öğrenciler tören geçişine katıldı.

ERDOĞAN VE AKP HÜKÜMETLERİ SEVR ANTLAŞMASINI UYGULUYOR !...

Sevr Antlaşmasının 168.Maddesi ile askeri liseler kapatılmıştı. Askeri Liseleri kapatan ve yerine Aydın’da Yunan liseleri açan Tayyip Erdoğan ve AKP Hükümetleri açık bir şekilde Sevr Antlaşmasını uyguluyor.

ANA AKIM MEDYA KAMU DİPLOMASİSİ YAPIYOR !...

Askeri liselerin yerine Yunan liselerinin açılması haberlerine oto sansür uygulayan ana akım medya gayet pişkin bir şekilde Yunanistan lehine kamu diplomasisi yapıyor. İstanbul’da öğrencisi kalmayan Kurtuluş Rum İlköğretim Okulunu Hayalet Okul olarak niteleyen medya, Rodos Adası’nda, 2013 yılında kapatılan ve müzeye dönüştürülen Türk Azınlık Okulunu görmezden geliyor.

Ana akım medya, Yunan Hükümeti tarafından Batı Trakya’da kapatılan 100’e yakın Türk azınlık okulunu, Rodos ve İstanköy’de kapatılan 7 Türk azınlık okulunu, kapatılan askeri liseler yerine Aydın’da açılan Yunan liselerini, işgal edilen 18 Türk Adası ve 1 Türk Kayalığını, işgal edilen adalarda tesis edilen 13 Yunan Askeri Üssünü ve bu üslere yerleştirilen 5 binden fazla Yunan askeri ile ağır silahları görmezden geliyor.

Ümit YALIM

Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87