ATMADAN KAZANAMAZSINIZ...!
FRANSA:65 İSPANYA:52

Gecenin sürprizi hemen herkesin favorisi İspanya'nın Fransa'ya farklı yenilmesiydi.

İspanya hem süper yıldızlara hem de aynı pozisyon için çeşitli alternatiflere sahipti. Üstelik ev sahibiydi. Aynı gruptan geldiği Fransa'yı 24 sayı farkla daha geçen hafta yenmişti. Ama medyanın gerekli gereksiz kullandığı 'şok' kelimesi işte tam buraya çok yakıştı.

İspanya daha maçın başında Fransızların üçlükleri ile şok oldu. Fransa ilk 3,5 dakikada 11-2 lik skorla öne geçerken İspanya bir takım görüntüsünden uzak kişisel gayretlerde hücum ediyordu. Sıkı savunmayla Fransızlara bu dakikadan sonra sadece 4 sayı atma şansı verdiler. İlk periyotu da 15-15 beraberlikle kapattılar ama turnuvanın başından beri periyot ortalaması 22 olan İspanya için skor bulma sıkıntısı
dikkat çekmekteydi.

İkinci periyotta İspanya oyuna ağırlığını koyar mı derken Fransızlar Gobert' le içerden, Gelabale ile dışardan sayı bularak maçı bırakmayacaklarını gösterdiler. Tony Parker'ın yokluğunda takımını bir point guard gibi yöneten Boris Diaw oyun zekası ve pozisyon bilgisi iyi olan bir uzunun rakibi nasıl eşleşme problemine sokacağını ders verir  gibi gösterdi. İspanya ilk periyotta bulduğu 15 sayıyı bile bulamadı ve 20-13 lük Fransız üstünlüğü devre arasına 7 sayı geride gitmelerine sebep oldu. Gasol'un gayretlerine sadece Calderon'un biraz destek vermesi, İspanyolların müthiş kısa rotasyonunun etkisiz oyunu beklenen bir durum değildi.

Üçüncü periyota İspanya sert savunmayla başladı. Gasol'e Navarro ve Llull destek verince sadece 15 sayı attığı bu periyotu, Fransa'yı 7 sayıda tutarak 1 sayı önde bitirmeyi başardı. Periyot bitiminde Rudi Fernandez'in 'alley oop' sayısı artık İspanya'nın oyunu domine edeceği beklentisi yarattı.

Ancak tam da bunun tersi oldu. Fransa kısır geçen maçta son periyotun 6 dakikalık kısmında 9-2 lik bir skorla öne geçti. Periyotun tamamında Gasol'ün 7 sayısına sadece Rubio'nun iki serbest atışını ekleyen İspanya potasında tam 23 sayı gördü. Neredeyse hepsi önemli birer skorer olan İspanyol kısaları çember dövdü ve tek bir sayı bulamadılar.

Bir gün önce Millî takımımın elenirken üçlük yüzdesinin %16,7 olmasını eleştirmiştik. İspanyolların bu maçta % 9 ile üçlük atmasına söyleyecek söz bulamıyoruz. Ancak kısalar böyleyken İspanya pota altı oyuncularının P.Gasol dışında sadece 5 sayı atabildiğini ve Fransa nın ribauntlarda 50-28 lik dillere destan bir üstünlük sağladığını da unutmamak lazım. Kısacası Fransa rakibini oyunun her alanında ezdi. Bu maça kadar ortalama 88 sayı atan İspanya 52 sayıda kaldı. Bu seviyede bu sayıyla maç kazanmak zaten olacak iş değil. ABD-İspanya finali beklentisi de daha çeyrek finalde bir sürprize tosladı. Şimdi yeni finalistleri bekliyoruz.

Sağlıkla kalın...


https://twitter.com/rtkala
https://www.facebook.com/rustu.kalac
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87