Bilim-Teknik:
GOOGLE'IN ENERJİ STRATEJİSİ
GOOGLE'IN ENERJİ STRATEJİSİ

Google'da bir araştırma yaptığınız zaman, sorgunuz internetin bir ucundan diğerine gidiyor, dağıtıcıya ulaşıyor, işleme tabi tutuluyor ve mikro saniyeler içinde size geri dönüyor. Bu süreçte yaşanan enerji miktarı ise şaşkınlık yaratacak boyutta gerçekleşiyor.CNBC'den Mark Berniker'in haberine göre, son çeyrekte Google veri merkezi ve altyapıya 2.25 milyar dolar harcadı. Bu Google için devasa bir maliyet. Bunun en büyük sebeplerinden biri dünyanın tümüne yayılmış veri dağıtıcıları için şirketin alternatif enerji kaynakları yerine tamamen güneş enerjisine çevirmesi.

Google, Apple, Facebook veya Microsoft'un yöneticilerine sorarsanız, size devasa birer enerji tüketicisi olduklarını söyleyeceklerdir. Uzmanlara göre bu durum silikon Vadisi'nin en yukarısında bulunan şirketlerin temiz ve yenilenebilir enerji yaratma çabasını kanıtlıyor.


Analistler Google'ın diğerlerine göre, temiz enerji gündemlerinin daha agresif olduğunu söylüyorlar. Google'ın rüzgar ve güneş enerjisi için yaptığı 15 yatırımın toplamı 1 milyon dolar olarak gerçekleşiyor.


Google'ın enerji stratejisi çok tutkulu bir şekilde gerçekleşiyor, fakat şirketin tüm operasyonlarını yenilenebilir enerji kullanarak gerçekleştirmesi için daha gideceği çok yolu var.


Needham verilerine göre, Google operasyonlarının yüzde 34'ünü yenilenebilir enerji kullanarak gerçekleştiriyor.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

ORİON DÜNYA’ya DÖNDÜ
ABD’nin Ay'a insan taşımayı hedefleyen Artemis Ay Programı çerçevesinde Ay yörüngesine gönderdiği...

Haberi Oku