Bilim-Teknik:
IBM'den BLOCKCHAIN ATILIMI
IBM'den BLOCKCHAIN ATILIMI

IBM geçtiğimiz haftalarda 5000 bilgisayar uzmanının kendi blockchain araçlarını ve Watson yapay zekâ araçlarını kullanarak hızlı bir şekilde prototip üretmek için çalışacağı bir inkübatör açtı.

Coin-Turk haberine göre; Watson merkezi olarak adlandırılan ve Singapur’daki Marina Bay’de yer alan inkübatör aynı zamanda şirketin Açık Standartlar araçlarını kullanarak blockchain uygulamaları üretme işinde uzmanlaşmış IBM Garage’a da ev sahipliği yapacak.

IBM’in Asya-Pasifik bölgesi başkanı ve CEO’su Randy Walker açılışı şöyle yorumladı:

Watson ve blockchain yaşayış ve çalışma alışkanlıklarımızı değiştirecek hızla değiştirecek iki teknoloji. Asya Pasifik bölgesindeki müşterilerimiz de bu geleceği görme ve yaratma yolunda fazlasıyla hevesliler.

IBM Garage ise şirketin Küresel Girişimcilik programı dâhilinde çalışıyor. 2010 yılında yola çıkan IBM Garage startup’lara IBM Bulut’u kullanarak blockchain uygulaması geliştirme konusunda yardım ediyor.

Yapay zekâ çalışması tam da IBM’in blockchain araştırmalarında aktif olduğu bir döneme denk düşüyor.

Zira IBM’in blockchain’e ilgisi 2015’te sektör içi açık defter çözümleri üretmek için açık kaynaklı blockchain projesi Hyperledger’a katılmasıyla başlamıştı. Bu yılın başlarında IBM baş teknoloji sorumlusu Chris Ferrer projenin başına getirildi. Şubat ayında ise IBM Blockchain direktörü John Wolpert San Francisco’da yaptığı bir konuşmada IBM’in “tamamen blockchain’de olacağını kaydetti.

EE
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

ORİON DÜNYA’ya DÖNDÜ
ABD’nin Ay'a insan taşımayı hedefleyen Artemis Ay Programı çerçevesinde Ay yörüngesine gönderdiği...

Haberi Oku