Bilim-Teknik:
SAMSUNG GALAXY S5 GÖRÜCÜYE ÇIKTI
SAMSUNG GALAXY S5 GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Dozunu her geçen gün arttıran akıllı telefon rekabetinde Samsung son kozunu oynadı. Samsung uzun zamandan beri beklenen ve amiral gemisi akıllı telefon olarak adlandırılan Galaxy S5'i tanıttı.

Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S5, 5,1 inç Super AMOLED ekranından Full HD çözünürlük sunuyor. Gücünü dört çekirdekli 2,5 GHz'lik işlemcisinden alan akıllı telefon, 2 GB belleğe ve microSD kart ile 64 GB'a kadar artırılabilen 16/32 GB depolama seçeneklerine sahip.

145 gram ağırlığındaki Galaxy S5'in 16 MP'lik kamerası 30 fps'de 4K (Ultra HD) video çekebiliyor. Video görüşmeler ve selfie'ler için ise 2.1 MP'lik bir ön kamerası bulunuyor.

Galaxy S5, iddia edildiği gibi iPhone 5S'dekine benzer bir parmak izi okuyucusuna sahip. PayPal üzerinden şifresiz ödemeler yapılabilmesini mümkün kılan bu parmak izi algılayıcısı, istenilen dosyaların, yalnızca yetki verilen kişilere görünür olmasını sağlayabiliyor.

Telefon ayrıca, suya ve toza karşı dayanıklı (IP67). Samsung, telefonla birlikte duş bile alınabileceğini, yalnızca suya atılmaması gerektiğinin altını çiziyor. Samsung Galaxy S5, dünyanın ilk HDR video çekebilen akıllı telefonu. Sabit kalıp beklemeye gerek duymadan, gerçek zamanlı HDR videolar çekebiliyor.

Android 4.4.2 KitKat işletim sistemiyle çalışan telefonun tüm ikonları yenilenmiş; daha büyük ve renkli ikonlar tercih edilmiş. Arayüz de daha temiz ve basit hale getirilmiş.

Galaxy S5'in Active Display özelliği, görüntülenen içeriğe göre ekran aydınlatmasını ve renklerini ayarlayabiliyor. Bir diğer ilgi çekici özelliği Ultra Power
Saving Mode ise tek bir dokunuş ile telefonun SMS ve çağrı özellikleri dışındaki tüm özelliklerini devre dışı bırakıyor, ekranı siyah-beyaza çeviriyor ve bu sayede enerji tasarrufu sağlıyor.

Kalp atışlarını algılayabilen bir sensöre de sahip olan Galaxy S5, 11 Nisan'da 150 ülkede satışa sunulacak. Akıllı telefonun fiyatı ise açıklanmadı.



Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

ORİON DÜNYA’ya DÖNDÜ
ABD’nin Ay'a insan taşımayı hedefleyen Artemis Ay Programı çerçevesinde Ay yörüngesine gönderdiği...

Haberi Oku