Bilim-Teknik:
WhatsApp ARTIK SESLİ OLACAK
WhatsApp ARTIK SESLİ OLACAK

Geçtiğimiz hafta Facebook‘a 19 milyar dolara satılarak büyük ses getiren WhatsApp’in CEO’su Jan Koum, bugün Mobil Dünya Kongresi’nde uygulamanın gelecek planları hakkında açıklamalarda bulundu.

Koum, bugün 5.yaşını kutlayan WhatsApp’in 465 milyon aylık aktif kullanıcıya ulaştığını açıkladı. Günlük aktif kullanıcı sayısının 330 milyon olduğunu söyleyen Koum böylelikle geçen hafta Facebook tarafından satın alınmalarının ardından 15 milyon yeni kullanıcı kazandığını da gözler önüne sermiş oldu.

Sosyalmedya.co'nun haberine göre, Koum’un açıklamaları arasında en dikkat çeken şey ise WhatsApp’in bu yılın ikinci çeyreğinde sesli arama özelliği kazanacak olması. WhatsApp’in şimdiye kadar yaptığı en büyük güncellemelerden birini işaret eden bu yeni sesli arama özelliği popüler mesajlaşma uygulamasının rakiplerinden geri kalmamak adına yaptığı bir atılım olarak göze çarpıyor.

Zira BBM, Skype, Line gibi birçok rakip mesajlaşma uygulamasında uzun süredir sesli arama özelliği bulunuyor. Özellikle yeni ve gelişen pazarlarda elini güçlendirmek isteyen WhatsApp’in sesli servislere göz kırpması da bu yüzden.

Sesli arama özelliği ile yazılı iletişimden sesli iletişime geçişini ilan eden WhatsApp, Facebook gibi bir reklam zengininin kanatları altına girmesine rağmen uygulamada reklam göstermeme politikasından vazgeçmemeye kararlı. Koum, şirket politikalarında değişen hiçbir şey olmadığını ve satın almanın hiçbir şeyi değiştirmediğini vurgularken eskiden nasıllarsa yollarına öyle devam edeceklerini ve pazarlamanın hala gündemlerinde olmadığının üstüne basıyor.



Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

ORİON DÜNYA’ya DÖNDÜ
ABD’nin Ay'a insan taşımayı hedefleyen Artemis Ay Programı çerçevesinde Ay yörüngesine gönderdiği...

Haberi Oku