BİR SEÇİM BİLDİRGESİ

Ülkemizde aralıksız 16 yıl iktidarda kalmış bir siyasi parti lideri, seçim bildirgesinde şunları söylemeli, daha doğrusu söyleyebilmeliydi sanırım.

Örneğin;

1 – Biz 16 yılda terörü bitirdik. İçten ve dıştan gelen veya gelebilecek bütün şer odaklarını temizledik. Bahtiyarım, artık şehit haberleri gelmiyor. Ülkemiz huzur içinde.

2 – Bu 16 yılda yolu, suyu, elektriği, doğalgazı olmayan köyümüz, kasabamız kalmadı.

3 – İşsizliği tamamen çözdük sayılır. Hele hele yüksek tahsilli bütün gençlerimiz uzmanlık alanlarında iş ve makam sahibi oldular artık.

4 – Yargı organlarımız tam bir bağımsızlık içinde, güvenle ve güvenilir bir rahatlıkla görevlerini sürdürmekteler. Her türlü tartışmadan uzak, onurlu, gururlu, saygın bir konumları var. Giderek, toplumdaki ekonomik rahatlamayla beraber, hapishaneler de birer birer kapanıyor.

5 – Ülkelerin içişlerine karışmamak, dış siyasetimizin temel ilkesi olmayı sürdürüyor. O nedenle başta komşularımız olmak üzere, bütün devletlerle ilişkilerimiz dostanedir. İslam ülkeleriyle, Avrupa’yla, ABD’yle, Rusya’yla uyum içindeyiz. Avrupa Birliği’nin saygın üyesi, NATO’nun güçlü ve güvenilir ortağıyız.

6 – Bu 16 yılda ekonomimiz günden güne gelişti. Tarım ve hayvancılıktaki uygulamalarımız kıskanılacak düzeydedir. Pek çok ülkeye tarım ve hayvancılık ürünleri satıyoruz. Dahası, ihracatımız içindeki gelişmiş sanayi ürünlerinin oranı her yıl artıyor. İhracatımızın dolar bazında tutarı, ithalatımızı aştı. Ürünlerimize olan talep hızla artmaktadır.

7 – Okuma yazma bilmeyen yurttaşımız kalmadı. Eğitim sistemimiz hem gelişmiş hem de azgelişmiş ülkeler için örnek teşkil etmektedir. Araştırmak, sorgulamak, tartışmak bilimsel eğitim sistemimizin temel taşlarıdır. Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür gençlik yetiştirmeyi ısrarla sürdürüyoruz. Bütün İslam ülkeleri Türkiye’ye benzemek özleminde ve amacındalar.

8 – Bu 16 yılda ülkemizde basın hürriyeti, üniversitelerimizde akademik özgürlük, idari özerklik titizlikle savunup uyguladığımız bir devlet programı gibidir. Kürsü dokunulmazlığı eksiksiz uygulanmaktadır. Basın her türlü sınırlama ve kısıtlamanın dışında, konuşma, yazma, araştırma, yayınlama özgürlüğüne sahiptir.

9 – Kadın hakları en gelişmiş ülkeler düzeyindedir. Üniversitelerimizde kadın rektörler, kadın dekanlar, kadın bölüm başkanları, hükümette azımsanamayacak sayıda kadın bakan vardır. Çalışan kadın, yönetici kadın, girişimci kadın sayımız yüksek düzeydedir. Kadın cinayetleri, kadına yönelik şiddet bir geri kalmışlık, gelişmemişlik göstergesidir ve bizim ülkemizin çok uzağındadır.

10 – Ülkemizde doğudan batıya, kuzeyden güneye her tarafta din, mezhep, etnik köken bakımından farklı yurttaşlarımızın olduğu bir gerçektir. Biz bu farklılıkları ülkemizin gücü, zenginliği olarak görmekteyiz. İktidar olarak 16 yılda bu yapının anayasamızca güvence altında olduğu fikrinden, bilincinden ve uygulamasından katiyen ayrılmadık. Keza iktidarımız süresince hiçbir yurttaşımızın yaşam tarzına müdahale etmedik. Müdahale etmeyi de düşünmedik.

Kısaca ve özetle iktidarımızın devamı halinde, yapacaklarımız, şimdiye kadar yaptıklarımızın devamı olacaktır.

Son söz: Evet, bir iktidarın başı, yetkilisi bizim ülkemizde bir seçim beyannamesi olarak bunları ve benzerlerini söylemeli, anlatmalıydı sanırım. Ne var ki, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan bildirge, bir muhalefet partisinin seçim beyannamesi gibiydi. Öyle ki, 16 yılda yaptıklarının değil, gelecekte yapacaklarının vaatlerini içeriyordu adeta. 16 yıllık iktidarının başarısızlıklarının utancı ve ezikliği vardı sanki o seçim bildirgesinde.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87