BUNLARI BİLİYOR muydunuz?

Bu düzenlemeyle seçilen Allah’ın yer yüzündeki gölgesi, kuşkusuz her şeyin, ama her şeyin en iyisini bilen, krallara taç giydiren dünya lideri sabah uyanıp “karımı, damadımı yada tüm bunlardan daha vahim olmak üzere, oğlumu Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı atadım” diyebiliyor mu? (Madde 106)

Sırtı hafif açık kalmış olarak uyuyan hazret sabah uyanıp, kimseye sorup danışmadan “eyyy falan, filan ve feşmekan gazete ve tv kanallarını ikinci bir emre kadar kapattım” veya “bundan sonra Milli Eğitim Bakanlığı yok, İmam Hatip Bakanlığı var”, yada İçişlerini dış, Dışişlerini İçişleri eyledim” diyebiliyor mu? (Madde 101, 104, 159)

Halktan toplanan trilyonların, bütçenin nasıl harcanacağına hiç kimseye sormadan, danışmadan, tek başına keyfi istediği gibi karar verebiliyor mu? (Madde 161)

Kendisini yargılamaya yetkili tek merci olan Anayasa Mahkemesinin 15 üyesinden 12’sini bizzat kendisi atayıp, geriye kalan 3 üyeyi de Başkanı olduğu partide, tek, tek kendi seçtiği vekiller aracılığı ile Meclise seçtirebiliyor mu? (Madde 159)

Hakim ve savcıları atayan, görev veren, görevden alan, görev yerini değiştiren HSK’nın 13 üyeden 6’sını bizzat kendisinin atayıp, geriye kalan 7 üyeyi de yine; Başkanı olduğu partide, tek, tek kendi seçtiği vekiller aracılığı ile Meclise seçtirebiliyor mu? (Madde 159)

Cumhurbaşkanı olarak hem il parti başkanını, hem valiyi, hem mahkeme heyetini bizzat kendisi atayabiliyor mu? (Madde 101, 104, 159)

Cumhurbaşkanı’nın atadığı hakim, savcı ve onların sağlayacağı adalet adil olur mu?

Yüzde 51 ile seçilmiş Cumhurbaşkanının yüzde 100 oyla seçilmiş bir Meclis’i feshedilmesini doğru buluyor musunuz? (Madde 156)

Cumhurbaşkanı’nın tek başına istediği zaman OHAL ilan edebilmesini, bu süre içinde ülkeyi istediği gibi yönetebilmesini, kendisi istemedikçe “sözde” Meclis’in toplanma yetkisi bile olmadığını biliyor musunuz? (Madde 119)

Bu maddelerden her birinin cevabı evet ise sizin cevabınız HAYIR olmalı!

https://twitter.com/kboztepe
https://www.facebook.com/kaya.boztepe
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87