BÜYÜK KULÜP BAŞKANINI KAYBETTİ

1994 yılından beri tüm seçimleri kazanarak Büyük Kulüp Derneği'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürüten Duran Akbulut’un vefatı Büyük Kulüp üyeleri ve onu tanıyan herkesi üzdü. Ömrünü Büyük Kulübe adayan Duran Akbulut eski bir sanayici idi. Ruhu şad olsun. Büyük Kulüpte bir dönem artık kapanıyor.

BÜYÜK KULÜP NASIL KURULDU?

Büyük Kulüp veya tam adıyla Büyük Kulüp Derneği Fransızcası Cercle d`Orient, 1882 yılında İngiliz Elçisi Sir Alfred Sandison'un öncülüğünde Cercle a`Pera adıyla İstanbul ilinde sosyal amaçla kurulan, 1884 yılında ise adı Cercle d`Orient(Doğudaki Çember) olarak değiştirilen dernektir.
1950’lere kadar daha çok yabancıların ve diplomatların buluşma yeri olan Büyük Kulüp, Özal ile başlayan değişim sürecinden nasibini alarak eski özelliğini kaybetmiştir. Bugün giriş ödentisini ödeyebilen herkes mevcut iki üyenin referans vermesi ile Büyük Kulübe üye olabilmektedir. AKP döneminde üye sayısı hızla artarak şu anda 8 binlere ulaşmıştır.
Eskiden üyelerin çoğu birbirini tanırken şimdilerde bu durum kaybolmuştur. Artık üyelerin çok azı birbirini tanımaktadır.

KULÜBÜN AMACI

Öteden beri Büyük Kulüp, gizli bir örgüt, Sabetaycıların karargâhı, ülke aleyhine çalışanların toplandığı bir yer, darbelerin tezgâhlandığı bir üs olarak haksız biçimde itham edilmiştir. Bu ithamların kaynağını üyelerin profili oluşturmaktadır. Eski Başbakanlar, bakanlar, genaraller, valiler, milletvekilleri, önemli iş adamları kulübe üyedir.
Barındırdığı üyelerin kişisel dünya ve sosyal görüşleri ne olursa olsun tüzel kişiliğin temel misyonu laik, demokratik, çağdaş Türkiye cumhuriyetinin temel değerlerini korumak, Atatürk ilke ve ideallerinin ülkemizde sonsuza dek yaşatılması için fikir ve hizmet üretmektir.
Bu misyon doğrultusunda faaliyette bulunan esas itibariyle sosyal amaçlı bir kulüptür.

FAALİYETLERİ

Büyük Kulüp sahip olduğu mekânları ile Türkiye’nin en büyük lokanta işletmesidir.
Özellikle yaz aylarında üye olmayanların da düğün ve nişanlarını yaptığı ve her gün ortalama 3 düğünün yapılabildiği Türkiye’nin en büyük ve en nezih düğün salonudur!
Spor yapılabilen alanlar yüzme havuzu, tenis kortları ve spor salonlarından ibarettir.
Kültürel ve sanatsal etkinlikler de yoğun biçimde yapılagelmektedir.
Üye olmadan önce farklı hayal edilen Büyük Kulübün içine girdikten sonra belirttiğimiz sosyal faaliyetlerden ibaret olduğunu gören üye şaşırıp kalmaktadır!

KAYNAKLARI

Büyük Kulübün  gelirleri üyelerin giriş aidatları, yıllık aidatlar ve her mekânın işletilmesinden elde edilen gelirlerdir. Üyeler, kulübün tüm faaliyetlerinden para ödeyerek yararlanabilirler.
Üye giriş ödentileri normal bir memurun, işçinin, esnafın ödeyebileceği bir tutarda değildir. Bu giriş ödentisini ödeyebilmek için iş adamı, tüccar, üst yönetici veya hali vakti yerinde olmak gerekir!

DURAN AKBULUT SONRASI
 
Yıllardır başkanlığı bırakmayan ve ne derse o olan bir efsane bir başkanın ardından Büyük Kulüp için yeni bir dönem başlıyor. Başkan kim olacak? Genel Kurula kadar başkanlığı vekâleten başkan yardımcısı Metin Baylav yürütecek. Ama Duran beyin etkisi ortadan kalkacağı için heyecanlı ve çetin bir başkanlık yarışının olacağı kesin.
Daha önce elitlerin kulübü olarak bilinen, daha sonra tüccarlar kulübü olarak adlandırılan şimdilerde Türkiye’nin diğer kurum ve kuruluşları gibi misyonunu artık tamamlamak üzere olan normal bir sosyal kulüp olarak görülmesi yanlış olmayacaktır.
Her üyenin sevgili abisi olan Duran Akbulut’a bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum.


https://twitter.com/MPamukoglu
https://www.facebook.com/mustafa.pamukoglu.90
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87