CHP'de FETÖ'yü KİM ARAŞTIRIR?

Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında Fethullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişimini araştırması için bir Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu. 

Kurul çalışmalarına başladı. Ancak kavgalar yine komisyonun gündemini oluşturuyor. Bunları geçelim, başa dönelim. 

CHP, HDP ve MHP darbenin araştırılmasını istemişti. AKP biraz geriden aldı konuyu. Fakat toplum baskısı da etkili olunca, AKP komisyon kurulması için onayı verdi. 


FETÖ’YÜ ÖVENLER FETÖ’YÜ ARAŞTIRIYOR


Komisyonun hedefi ne? FETÖ’cü darbeyi araştırmak. 

Kim araştırıyor? Bugüne kadar Ergenekon ve Balyoz gibi kumpas davalarında her gün televizyonlara çıkan, davaları savunan isimler… Hatta ki bu kişiler, 17-25 Aralık sonrasında dahi AKP ile FETÖ arasını bulmak için de çok uğraştılar. Kim mi bunlar? Biri AKP’li Reşat Petek diğeri yine AKP’li Hüseyin Kocabıyık. 

Düşünsenize, FETÖ’yü bugüne kadar FETÖ’nün davalarını savunanlar araştıracak. Olacak iş değil!

Tamam, “AKP’dir bu”, ne yaparsa yapsın şaşırmamak gerekir. Bu isimlere karşı mücadeleyi diğer partiler vermelidir. 

Bunu geçelim. 


CHP’NİN KOMİSYON ÜYELERİ


Asıl tartışmamız gereken muhalefetin tavrıdır ve hamleleridir.

Bakın… FETÖ’cü darbeyi araştırma komisyonuna CHP’nin verdiği isimleri inceleyelim. 

İncelemeden önce şu soruyu soralım kendimize: 

Siz CHP’de yönetici olsanız, FETÖ’yü araştırmak için komisyona hangi isimleri verirsiniz? 

Hepinizin mutlaka bir yanıtı vardır. 

CHP yönetimi isimleri seçti. Kimdir bu isimler: CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray ve CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu.

Erdoğdu bugüne kadar çok önemli çalışmalar yaptı. AKP ve FETÖ’nün yolsuzluk dosyalarını kamuoyuna anlattı. Komisyon’da olması doğal… 

Aytun Çıray… Çok değerli bir isim. FETÖ ile bugüne kadar mücadele etti. Hep aynı şeyi savundu, dik durdu. Onun da komisyonda olması doğal… 


NEDEN TANRIKULU?


Peki ya Sezgin Tanrıkulu? 

Şimdi size Tanrıkulu’yu anlatmak istemiyorum. Siz zaten tanıyorsunuz. Bugüne kadar darbe davalarını savunan, Ergenekon ve Balyoz davalarına inanan, casusluk davasına destek veren, FETÖ’ye karşı herhangi bir somut mücadelesini görmediğimiz isim… 


BU İSİMLER NEDEN YOK?


Şimdi bir yurttaş olarak CHP yönetimine soruyorum: Başka isim mi bulamadınız? 

FETÖ’nün kumpasına maruz kalmış, FETÖ kumpaslarıyla yıllarca hapiste yatmış, FETÖ’yü anlatan onlarca kitap yazmış İzmir Milletvekili Mustafa Balbay neden yok bu komisyonda? 

Hadi Balbay’ı almadınız, FETÖ savcı ve polisleri tarafından karga tulumba gözaltına alınan, hapis yatan, kumpaslarla önü kesilen İlhan Cihaner’in ismi neden hiç aklınıza gelmedi? 

Onlarca iftiraya uğramış, kumpas davalarında yıllarca dört duvar arasında kalmış Tuncay Özkan’dan daha mı iyi tanıyorsunuz FETÖ’yü? Neden almadınız Özkan’ı komisyona?

Hadi üç ismi de unuttunuz. Peki ya, Dursun Çiçek’i nereye koyacaksınız? 

İlk kumpas mağdurlarındandır kendisi… 

Islak imzası var diyerek hakkında onlarca suç isnat edildi, gazetelerde televizyonlarda adeta küfür eder gibi haber yapıldı. FETÖ’cüleri en iyi tanıyan Dursun Çiçek değil midir? Soruyorum, FETÖ’yü araştıran komisyonda neden Dursun Çiçek olmaz? 

Ama Sezgin Tanrıkulu var. 


NASIL SAVUNACAKSINIZ?


Evet, AKP’nin Reşat Petek ve Kocabıyık gibi isimleri komisyona almasına tepki gösterin, onlarla mücadele edin… Ama sormazlar mı? FETÖ’nün davalarını savunan Tanrıkulu’nu komisyona koyarsan, AKP’yi nasıl eleştireceksin?


KOMİSYON ÜYELERİNE ÖNERİ


CHP doğru seçim yapmamıştır. Umarım her hataya rağmen, komisyonda sonuna kadar mücadele ederler ve gerçekleri ortaya çıkarırlar. 

Komisyon’da bulunan CHP’lilere bir de öneri yapalım. FETÖ’nün kumpasına maruz kalmış Çiçek, Balbay, Özkan ve Cihaner’i yanınızdan ayırmayın. Zira FETÖ’yü en iyi onlar tanıyor.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87