ÇOCUKLARIMIZ BONZAİ BATAĞINDA ÖLÜYOR..!

Bonzai uluslararası polis literatüründe ‘Spice’ adı altında tanımlanmakta. Bu uyarıcı madde, üretiminde sıklıkla kullanılan Bonzai ağacının yaprakları sebebiyle bu adı almış. Bonzai olarak adlandırılan bu uyuşturucu gerçekte ‘Sentetik Cannabioid’ ismi altındaki birçok maddeden oluşmakta. Tamamen kimyasal olan bu madde, bazı bitkilerin kurutulmuş yapraklarına emdirilerek yapılmakta. His ve duygu peşinde olanların deneme amaçlı kullanımı sonrasında kişide esrara benzer ama esrardan daha kuvvetli bir etki bıraktığı söyleniyor.

Bu uyuşturucuyu genellikle lise çağında olan gençlerimiz ucuz ve kolay temin edilebilirliği yüzünden kullanıyor. Fişek olarak adlandırılan paketlerin fiyatı 5-10 TL arasında. Tüketimi genellikle sigaranın içine konularak yapılıyor ve kokusu olmadığı için uyuşturucu olduğu dışarıdan anlaşılmıyor ve sigara olarak kullanıldığında beyin hücreleri üzerinde çok büyük etkileri olduğu görülmüş durumda. Tek dumanda bile ölüm riski yüzde 99’lara varırken bünyeye göre değişiyor. Yapılan araştırmalara göre eroinden çok daha tehlikeli olduğu görülmüş durumda. 

AMATEM ‘deki uzman bir doktorun açıklamaları insanı dehşete düşürüyor. Bu, esrar, eroin gibi değil, onları iki ay gibi bir zamanda tedavi edebiliyorum ama Bonzai'yi edemiyorum.. İçinde ne olduğunu bilmiyorum diyor. 

Avrupa’da ‘Spice’ olarak adlandırılırken satılan paketlerin üzerinde ‘Plant Food’ Not For Human Use şeklinde ibare bulunuyor. Bu madde 2009 yılından itibaren Avusturya, Almanya da kontrol altına alınarak yasaklanmaya başlandı. Bonzai çok tehlikeli ve tek seferde ölüme sebebiyet verebiliyor.

Ne yazık ki ülkemizde hemen hemen her gün Bonzai kullanımı sonucu ölen gençlerimizin haberlerini okur olduk. Bonzai’nin kullanımı hızla yayılmakta ve kullanıcı sayısı her geçen gün katlanarak artmakta. Dağınık aile yapısı, aile içi şiddet, topluma olan uyumsuzluk ve dışlanma, sevgisizlik, sıkıntılardan kurtulma duygusu gençlerimizi ne yazık ki ucuz ve kolay ulaşılabilirliği nedeniyle bu uyuşturucuya itiyor. Bu arada ailelere çok büyük iş düşüyor. Bonzai internet yoluyla sipariş verilerek de kapıya kadar kolayca gelebiliyor.

Aileler lütfen dikkat etsin, çocuğunuzun adına gelen kargoları önce sizler açarak takip edin. Çocuklarınızın davranışlarını ve fiziksel değişikliklerini izleyin. Çocuklarınızın yaşamında oluşan ani değişiklikleri göz ardı etmeyin. Arkadaş çevresindeki değişimler, giderek içe kapanması, okul başarısında düşüklük yaşaması sizler için ani sinyal uyarısı olmalı. 

Bonzai kullanıcılarında genellikle gözlenen sinirlik, halüsünasyon, kusma, kan basıncında aşırı artış, nabız yükselmesi, şiddetli ağız kuruluğu, göz kızarıklığı, açlık hissi, ortam seçememe, geçici felç durumu, ölüm tribi yaşayarak kalp krizine kadar uzayıp giden bir liste. 

Bu arada Başbakan Erdoğan Yeşilay Derneğinin iftar yemeğinde Bonzai ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bonzai diye bir şey çıktı.. Bir ulusun yok olması söz konusu.. Çocuklarımızın, gençlerimizin sağlığını önemsiyorum.. Mücadeleden asla taviz vermeyeceğim..! Uyuşturucuya karşı formül madden olduğu kadar manen de güçlü bir gençlik yetiştirmektir… Bu konuda politikalarımızı harekete geçireceğiz..!     

Devlet ihbar yoluyla 1 kilo Bonzai yakalatana 15 bin yerine 60 bin TL ödül vereceğini açıklasa ve her ne kadar bonzai’ye karşı savaş açmış gibi görünse de HDP grubunun Bonzai ile ilgili araştırma önergesi ve uyuşturucu kullanımının önlenmesine ilişkin Meclis araştırma isteği AKP’li vekiller tarafından reddedildi…! Tabii söz konusu hükümet olunca buna çok da şaşırmamak gerekiyor.. Lafla peynir gemisi yürümüyor..

Son söz ailelere.. Lütfen çocuklarınızı sevin, onları sevginizden şefkatinizden lütfen mahrum bırakmayın. Onlar henüz sizlere çok muhtaç. Aile içi tartışma ve kavgalarınızı çocuklarınızın gözü önünde yapmaktan çekinin. Çocuklarınızı anlamaya, önemsemeye ve dinlemeye çalışın. Unutmayın bu çocuklar bizlerin geleceği, geleceğimize hep beraber sahip çıkmak ve korumak zorundayız. 

Sevgi ve sağlıcakla kalın…


https://twitter.com/ceydaknay
https://www.facebook.com/ceymin 
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
cihan balcıoğlu 10 yıl önce

çocuklara , uyuşturucu maddeyi temin eden kim? bunun cevabını ben biliyorum !? herkes de benim bildiğimi biliyorum ama herkes,sağır ve kör yada üç maymunu oynuyor neden ? her yerde,bir isyan bir haykırış bir protesto var lakin;sorun şu !! cevabı bilinen ,suçlusu belli olan bir sorumluluğun sanki , suçlusu bilinmiyormuş gibi davranmak ! çok aptalca , ve çokta inandırıcı değil... suçlular ortada ... açın gözünüzü.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87