CUMHURİYETE BAŞKALDIRAN KARANLIK!..

Sosyal medyada, laik cumhuriyetin temeline minicik (!) bombaların konulduğunu da kanıtlayan dehşet verici bir video dolaşıyor...

Milyonlarca insan şaşkınlıkla izlemiş o videoyu...

Ve birilerini gaflet uykusundan uyandırmak için olsa gerek, yüzbinlerce insan da sosyal medyada ardı ardına paylaşmaktan kaçınmamış şoke eden o görüntüleri...

Atatürk büstlerine saldıran tetikçi alçaklarla bağnaz militanların iğrenç görüntüleri yok o videoda...

Fesli şizofrelerin Gazi’ye ezeli ve hiç bitmeyen hastalıklı öfkesini de yansıtmıyor o görüntüler...

Çanakkale’de; CHP’nin “adalet kurultayı”nda bile, CHP’ye ve CHP’lilere saldıran, dün ise Yeni Asya gazetesinde, “eğitim Kemalist çizgiden uzaklaşmalı” diye fetva veren Nurcu takımının zırvaları da kaydedilmemiş o videoda...

Minik beyinlerin nasıl ele geçirildiğini ve hangi çizgide eğitildiğini gösteren o video, ülkenin geleceğini yetiştiren okullardaki büyük bir vahameti de anlattığı için çok daha ürkütücü...

Hepsi küçücük çocuklar çünkü... Hepsi yaşamın baharında ve hepsi şimdiden karanlık bir tünelin tam da ağzında...

Peki, kim acaba bir sınıfta, hep birlikte boğazlarını yırtarcasına, “tekbirrrr...” getirerek haykıran o minik öğrenciler?.. Kimin çocuklarıdır bunlar?..

İnternetten bulun ve izleyin lütfen, kim bunlar?..

Taliban’ın küçük militanları mı onlar?.. IŞİD’in sübyan mektepleri için devşirdiği zavallı minikler mi?..

Yoksa El Kaide saflarına katılmak için beyinlerine öfkeli marşlar, şiirler zikredilen, dünyadan habersiz sabiler midir o propaganda videosunda hep birlikte, avazları çıktığı kadar haykıranlar?..

KUM KENTİ mi BURASI?..

Asıl soru da şudur; sosyal medyadaki yurttaşların, “Yavrularımızı geleceğe mi hazırlıyorsunuz, cepheye asker mi sürüyorsunuz” diye tepki gösterdiği o video İran’da, Kum kentinde mi çekilmişti acaba?..

IŞİD denetiminde kalan Irak’ın Musul’unda mı, yoksa Suriye’de, IŞİD cellatlarının katliam yaptığı Deyrezor’daki bir okulda mı kaydedildi o görüntüler?..

Üzerlerinde kırmızı okul kıyafetleri bulunan küçücük çocukların adeta şeriat çığlıkları attığı o video Suudi Arabistan’da mı kaydedilmişti, yoksa Pakistan kırsalında, El Kaide’nin şeriat mekteplerinde mi?..

Çocukların okuduğu marş, geri kalmış, şeriatla yönetilen ve miniklerin kafalarının bağnazlıkla zehirlendiği bir coğrafyanın ürünü müydü acaba?..

Heyhat ki değil!.. Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir okulda kaydedilmiş o video... Hem de çocuklara o şiiri-marşı okutan bir öğretmen (!) tarafından...

Pervasızlığın, kanunsuzluğun ve başıboşluğun bu kadarına da pes demeyin sakın!..

Asıl vahimi; öğretmen kılıklı o bağnazın, marş okurken görüntülediği çocukların videosunu hiç çekinmeden sosyal medyaya yüklemesi... Yani, “alın izleyin, görün, yeni nesil böyle yetiştiriliyor” demiş adeta öğretmen kılıklı zatı muhterem!!!

KİM BU ÇOCUKLAR?..

Peki; hangi şehirdedir, hangi okuldur burası?.. Bir devlet okulu mu, bir özel eğitim kurumu mu?.. İmam hatip mi, yoksa düz bir ilk ya da ortaokul mu?..

Çocuklara dini şiirler- marşlar okutan ve sonra da kaydedip sosyal medyada yayımlayan bu öğretmen aslında kimdir?..

Ne öğretmenidir bu şahıs?.. Müzik öğretmeni mi, din dersi öğretmeni mi, yoksa dışarıdan o okula sokulan bir dinci militan mı?..

Bir önemli soru da, kimmiş o okulun müdürü, bu şiirleri-marşları kendisi mi okutuyor yoksa?..

Zaten cumhuriyet düşmanlığının programı haline getirilen “yeni müfredat”ta var mı böyle marşlar okutmak?..

En önemlisi de kimdir bu çocuklar?.. Annelerinin ve babalarının bu marşlardan, bu eğitim yönteminden, bu öfkeli çığlıklardan haberleri var mıdır?..

GAFİLLER UYANACAK mı?..

Burası Laik Türkiye Cumhuriyeti... Elbette ki bu ülkenin çocukları, bağnazların, tarikatların, cemaatlerin, medreselerin ve dinci örgütlerin eline düşmesin diye, okullarda dini bilgileri doğruca almalıdır, bağnazlıktan da uzak tutulmalıdır...

Ancak sosyal medyada çığ gibi büyüyen marş videosu din bilgisi ve ahlak dersini çoktan aşmış gibi görünüyor!.. İzleyen herkesin tepkisi aynı; “Bu mu din dersi?.. Bu mu ahlak bilgisi... Bu mu İslam’ı öğretmek?..”

Çünkü izleyen her yurttaşı dehşete düşüren o video aslında diyor ki, “Ben ne sizin “Andımız” dediğiniz satırları dinlerim ne Onuncu Yıl Marşı’nızı ne laik eğtiminizi ne de Milli Eğitiminizi takarım!!!”

Dikkatli okurlar tabii ki farkındadır... Bu köşede yıllardır laik eğitimin önemine dikkat çekerken, son haftalarda da adına “yeni müfredat” denilen karanlık eğitim tuzağının tehlikelerini gündemde tutmaya çalıştık...

İşte bu sırada, önce CHP’yi bağnaz müfredata karşı sesini yükseltmeye çağırdık, ardından, dün de Vatan Partisi’ni laik eğitimle ilgili daha duyarlı olmaya davet ettik...

Hiç kuşkunuz olmasın; Atatürk, cumhuriyet, aydınlanma, laiklik ve devrimlerin eğitim müfredatından çıkarıldığı, son bir yılda ise her iki liseden birinin imam hatibe dönüştürüldüğü bu süreçte, gaflete, dalalete ve hatta ihanete dikkat çekmeye devam edeceğiz...

İşte bu sırada, sosyal medyada laik eğitime karşı bir isyan gibi duran o videoyu sakın ola kimse küçümsemesin...

Çünkü o videoda okunan marş yalnızca “yeni müfredat”ın nasıl karanlık bir yıkım getireceğini kanıtlamıyor, aynı zamanda cumhuriyeti boğacak çığlığı da bir öğretmen ve efsunladığı minik öğrenciler üzerinden adım adım duyuruyor!..

Söyler misiniz; yasaklanan “Andımız” ve “Onuncu Yıl Marşı”nın sesini bastıran gerici eğitim sisteminin marş adı altındaki isyanlarına kulak mı tıkayacağız, yoksa laik eğitim kara tahta gibi iyice zifiri hale gelirken, gafilleri uyandırmaya mı çalışacağız?..

https://twitter.com/FARACYAZIYOR
https://www.facebook.com/mfarac

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87