DEV YÜREKLİ KADIN

“Sen, yüreğimin sesi
Sen, halkımın en derin sessiz çığlığı…
Sevda denizim, 
Işığım,
Mangal yüreklim,
Senin yüreğine,
Vatan için çarpan yüreğine, 
Ben delice vurgunum…
Seninle daha gür çıkıyor sesim,
Seninle daha güçlü yüreğim
Cüssesi küçük,
Ummanlardan büyük dev yüreklim
Türkiye’nin kara kızı”

Merak ettiniz değil mi, kim bu kara kız diye…
Hemen anlatıyorum…
Ön seçimlerde İstanbul 2. Bölge'den çok önemli siyasetçileri ve 110 aday adayını geride bırakarak TBMM’ne girmeyi başaran Yüksek Mimar Yrd. Doç. Dr. Gülay Yedekçi…
Kendisi benim projem olan Uluslararası Ekolojik Kadın Köyü ve patenti kendisine ait olan Mars'ta yaşam alanı, gibi farklı sosyal sorumluluk projelerinin de mimarıdır.
Her şeyden önemlisi de biz kadıların anaç yüreğini, naif duruşunu, sevgi dolu bakışını, uğradığımız haksızlıkları, kısacası kadın soluğunu meclise taşıyarak can bulmasını sağlayan kendisi çıtı pıtı ama yüreği dev temsilcimiz.   
Kadın ve çocuk sorunlarında hepimizin en gür sesi…
Meclis kürsüsünden haykıra haykıra söylediği her söz aslında hepimizin çığlık çığlığa anlatmaya çalıştığımız söylemimiz oldu. Özellikle de kanun teklifi olarak meclise gelen çocuk istismarı konusunda toplumsal tepkinin en önemli dinamiği oldu. 
Başarısı sadece milletvekilliğinden gelmiyor Sevgili Gülay Yedekçi’nin…
Kendisi iyi bir anne ve aynı zamanda müthiş bir akademisyendir. Dünyada ‘Geleceğin Mimarisi ve Şehirleri’ eğitimini veren 5 akademisyenden birisidir. Çok önemli sosyal sorumluluk projelerinin de çılgın mimarıdır.  Bunlardan bir tanesi de “Marsta yaşam” projesidir.
Marsta bitkilerin yetişeceği sera alanları oluşturulup, hayvan çiftlikleri kurularak azot döngüsü ve bitkilerin fotosentezi sayesinde oksijen üretimi sağlanarak Marsta, yaşam koşullarını oluşturdu. Projesinde insan yerleşimine uygun fanus kentler oluşturan Türkiye’nin kara kızı, her bir kentin altında meteor saldırısı gibi dış etkenlerle oluşacak tehditlere karşı yeraltı şehirleri tasarladı.
Diğer çılgın projelerinden biri de kendi yazdığım ve yıllardır hayata geçirmeye çalıştığım şiddet mağduru ve ayakları üzerinde durmaya çalışan tüm kadınlar için “Uluslararası Ekolojik Kadın Köyü” projesidir. Benim hayalimi kendi hayaliyle birleştiren Yedekçi, kadınlar için cennet mahal bir mimari proje tasarladı.
Ayrıca dünyadaki doğru dönüşüm modellerini inceleyerek Türkiye’de özgün erişilebilir sürdürülebilir kentsel dönüşüm modelleri geliştirdi. Amerika’nın en büyük üniversitesinde “Kentsel Dönüşüm” ve “Kent İçindeki Tarım Alanları” konulu dersler veriyor. 
Uzun lafın kısası kendisini milletvekili seçilmeden önce tanıdım. Yine bir değerli hocamız vesilesiyle Ekolojik Kadın Köyü projem için görüşmüştük. O zamanlar bir üniversitenin mimarlık bölüm başkanıydı. Karşıma havalı, projeyi önemsemez ya da burun kıvıran bir eğitimci kadın beklerken, tam tersine çıtı pıtı, alçak gönüllü, içten, samimi ve bir o kadar da egolardan arınmış modern bir kadın çıktı. Yukarıda da söylediğim gibi benim hayalimi kendi hayalleri ile birleştirerek kadınlar için muazzam bir tasarım ortaya koydu.  
Yanardağ yürekli kadın tüm gücümüzle, tüm inancımızla seninleyiz.
Yolun açık olsun…


https://twitter.com/huzunyucel
https://www.facebook.com/huzun.yucel
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87