Dünya:
ABD UÇUŞ YASAKLARINI KALDIRDI...

ABD UÇUŞ YASAKLARINI KALDIRDI...

ABD, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki bazı havalimanlarından kalkan ABD uçuşlarında dizüstü bilgisayarların kabine alınmasına dört ay önce getirdiği yasağı kaldırarak, Donald Trump yönetiminin uyguladığı tartışmalı seyahat kısıtlamalarından birini sona erdirdi.

ABD İç Güvenlik Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada, Riyad’daki Kral Halid Uluslararası Havalimanı’nın yasak uygulamasından çıkarılan son havalimanı olduğunu belirtti.

Ortadoğu’da faaliyet gösteren havayolları, ABD’deki güzergahlarda yaşanan talep düşüşünü Trump’ın, nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan ülke vatandaşlarının ABD’ye gelmelerini yasaklayan seyahat kısıtlamalarına bağlamışlardı.

ABD Mart ayında Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki 10 havalimanından yapılan uçuşlarda büyük elektronik cihazların kabine alınmasını yasakladı. Kararın gerekçesi olarak kabine alınan elektronik cihazlara bomba yerleştirilmiş olabileceği gösterilmişti.

ABD’ye yaptıkları direkt uçuşlardaki bilgisayar yasağı kaldıran havayolu şirketleri şunlar:

Emirates, Etihad Havayolları, Katar Havayolları, Türk Havayolları, Suudi Arabistan Havayolları, Ürdün Kraliyet Havayolları, Kuveyt Havayolları, Mısır Havayolları ve Fas Kraliyet Havayolları.

Müslüman çoğunluğa sahip İran, Libya, Somali, Sudan, Suriye ve Yemen vatandaşlarına yönelik bir giriş yasağı ABD’deki birçok mahkemenin yasak kapsamına kısıtlamalar getirmiş olmasına rağmen, halen yürürlükte.

ABD bu hafta yürürlüğe girmesi planlanan yeni havacılık güvenlik önlemlerini açıklığa kavuşturmasını isteyen havayollarına, revize edilmiş talimatlarını gönderdi.

Yeni önlemler, yabancı hava limanlarında yolcuların daha etkin güvenlik taramasından geçirilmesi, uçakların çevresinde ve yolcu alanlarında artırılmış güvenlik protokolleri ve eğitimli köpeklerle denetlemeyi de kapsıyor.

THY’nin İstanbul Atatürk havalimanı çıkışlı direkt ABD uçuşlarına uygulanan elektronik cihaz yasağı 5 Temmuz’da kaldırılmıştı.



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

OBAMA’dan 8 YIL SONRA BİR İLK
Eski ABD Başkanı Barack Obama, Londra'da Başbakanlık Ofisi’nde görüldü. Obama'nın 8 yıl sonra...

Haberi Oku