Dünya:
ABD'den 'KATAR KARŞITLARI'na ÇAĞRI

ABD’den "KATAR KARŞITLARI"na ÇAĞRI

Tillerson, Körfez ülkelerinin Katar’a uyguladığı ablukanın IŞİD ile mücadele kampanyasını olumsuz etkilediğini ve insani sonuçlar doğurabileceğini belirterek, gerilimi tırmandıracak adımlardan kaçınılması gerektiğini, ABD’nin sorunların diyalog yoluyla çözülmesini beklediğini söyledi.

"Katar, terör konusunda daha fazlasını yapmalı"

 

İlişkilerin normale dönüştürülmesi ve gerilimin azaltılmasını istediklerini belirten Tillerson, Katar’ı, komşularının endişelerine karşı duyarlı olmaya çağırdıklarını söyledi ve ‘Katar, aktivizmden şiddete kadar geniş bir yelpazede siyasi ifade alanlarını destekleyen bir geçmişe sahip. Katar emirleri, maddi desteğini durdurmak ve terörist unsurlarını ülkesinden çıkarmak için ilerleme sağladı, ancak daha fazlasını yapmalı ve daha hızlı yapmalı’ diye konuştu.

Suudi Arabistan Krallığı, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır’ı Katar’a karşı uygulanan ablukayı hafifletme çağrısı yapan Tillerson, ‘Bu ablukanın ortaya çıkardığı insani sonuçlar var. Gıda sıkıntısı yaşanıyor, aileler zorla ayrılıyor ve çocuklar okuldan alınıyor. Abluka bölgedeki ABD'ye ait ve diğer uluslararası ticari faaliyetleri de olumsuz etkiliyor. Katar halkının geçim kaynakları üzerinde bir sıkıntı yaratıyor. Abluka ayrıca bölgedeki ABD askeri operasyonlarını ve IŞİD karşıtı mücadeleyi engelliyor’ dedi.



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

OBAMA’dan 8 YIL SONRA BİR İLK
Eski ABD Başkanı Barack Obama, Londra'da Başbakanlık Ofisi’nde görüldü. Obama'nın 8 yıl sonra...

Haberi Oku