Dünya:
AKDENİZ'den FELAKET HABERİ
AKDENİZ'den FELAKET HABERİ

Akdeniz'de İtalya'nın Lampedusa Adası açıklarında göçmen teknesi battı. Olayla ilgili yapılan son açıklamada en az 300 mültecinin kayıp olduğu belirtildi.

Uluslararası haber ajanslarına göre; 300'ü aşkın göçmeni taşıyan iki bot, cumartesi günü Libya'dan denize açıldı.


Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Sözcüsü Carlotta Sami, ölü sayısının 300'ü geçebileceğini açıkladı. Pazar günü dördüncü bir botun denize açıldığının teyit edildiğini de sözlerine ekleyen Sami, ilk açıklamasında kurtulan mültecilerin beyanına göre 203 kişinin dalgalar arasında can verdiğini aktarmıştı.

Sahil güvenlik ekiplerince kurtarılan dokuz kişi, İtalyan'ın Lampedusa Adası'na götürüldü.

Uluslararası Göç Örgütü'nden Flavio Di Giacomo, hayatta kalan mültecilerin akıcı Fransızca konuştuğunu ve muhtemelen Fildişi Sahili ve Senegal gibi Batı Afrika ülkelerinden teknelere bindiğini açıkladı.

İki lastik teknenin kötü hava şartlarından dolayı battığını belirten Giacomo, göçmenlerin, geçenlerde soğuktan donarak ölen 29 mülteciyi taşıyan tekneyle birlikte Libya'nın Trablus kıyılarından denize açıldığını söyledi. 
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

İSRAİL KARŞILIK VERME KARARI ALDI
İsrail televizyon kanalı, Savaş Kabinesi’nin, İran’ın hava saldırısına karşı “açık ve etkili”...

Haberi Oku