Dünya:
BAĞIMSIZLIK REFERANDUMU BİRKAÇ AY İÇİNDE
BARZANİ: "BAĞIMSIZLIK REFERANDUMU BİRKAÇ AY İÇİNDE"

BBC'ye konuşan Barzani, Irak'ın zaten bölünmüş olduğunu söyledi ve Kürtlerin ülkenin içinde bulunduğu krizin siyasi olarak çözümünde rol oynayacağını belirtti. Barzani, bağımıszlığın Kürtlerin doğal bir hakkı olduğunu savundu.

Barzani sözlerini şöyle sürdürdü:

"Son zamanlarda olanlar, bağımsızlığı elde etmenin Kürdistan'ın hakkı olduğunu gösteriyor. Şu andan itibaren, hedefimizin bu olduğunu gizlemeyeceğiz. Irak artık bölünmüş durumdadır. Ülkenin içinde bulunduğu bu trajik durumda kalmamız mı gerekiyor? Bağımsızlık konusuna karar verecek olan ben değilim, halk. Birkaç ay içinde referandum yapacağız."


İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, hafta sonu yaptığı açıklamalarında Kürtlerin bağımsız olmasını desteklemiş ve bunun IŞİD'in eylemlerine cevap olacak bir kazanım niteliğinde olduğunu söylemişti. BBC ise bununla beraber Türkiye ve ABD dahil uluslararası kamuoyunun Irak'ın olası bir bölünmesine karşı olduğunu aktardı.


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

İSRAİL KARŞILIK VERME KARARI ALDI
İsrail televizyon kanalı, Savaş Kabinesi’nin, İran’ın hava saldırısına karşı “açık ve etkili”...

Haberi Oku