Dünya:
DÜNYA LİDERLERİ FRANSA İÇİN...

DÜNYA LİDERLERİ FRANSA İÇİN...

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Nice'deki terör saldırısı nedeniyle Avignon'daki tatilini kısa kesip başkent Paris'e dönme kararı alırken ABD Başkanı Barack Obama ise saldırıyı kınadı.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, saldırının ardından güvenlik zirvesini toplayacağını duyurdu. Hollande, günün ilk saatlerinde İçişleri Bakanlığı'ndaki Kriz Merkezi'nde ülkenin üst düzey güvenlik yetkilileriyle bir araya gelecek.

Amerika'da Cumhuriyetçi Parti'nin Başkan Adayı Donald Trump ise, Nice'deki saldırı nedeniyle başkan yardımcısı adayını açıklayacağı basın toplantısını erteledi.

ABD Başkanı Barack Obama, Nice'deki olayın "korkunç bir terör saldırısı" gibi göründüğünü söyleyerek saldırıyı kınadı.

İngiltere'nin yeni başbakanı Theresa May de Nice'deki gelişmeler hakkında bilgilendirildiği ifade edildi.

Fransa'da, 13 Kasım'da düzenlenen ve 130 kişinin öldüğü Paris saldırılarının ardından ülkede olağanüstü hal ilan edilmişti. Olağanüstü hal daha sonra Temmuz ayı sonuna kadar uzatılmıştı.

Son saldırının düzenlendiği Nice, 10 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası'nda maçların oynandığı kentlerden biriydi.



DHA
Anahtar Kelimeler
TerörFransaNice
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KRİZ YARATACAK İDDİA
ABD'li üst düzey bir yetkili, İsrail savaş uçaklarının, misilleme amacıyla, ülke sınırlarına...

Haberi Oku