Dünya:
DÜNYANIN İLK YAPAY ZEKA VATANDAŞI OLDU

DÜNYANIN İLK YAPAY ZEKA VATANDAŞI OLDU

Shibuya Mirai adlı, yedi yaşındaki erkek çocuğu fiziksel olarak varolmasa da LINE mesajlaşma uygulaması üzerinde insanlarla konuşabiliyor. Tokyo’nun modası ve bilinçli genç insanlarıyla popüler bir bölgesi olan Shibuya bölgesinde yapay zeka karakterine özel ikametgah verdiler. Bu da Shibuya Mirai’yi Japonya’nın belki de dünyanın resmi bir ikametgah alan ilk yapay zeka karakteri yapıyor.

Shibuya yerel yönetimi proje sayesinde bölge sakinleriyle daha yakın bir iletişim kurmayı ve insanların fikirlerinin yetkililer tarafından duyulmasını hedefliyor. Shibuya belediyesinden yaptığı açıklamada “Shibuya Mari fotoğraf çekmekten ve insanları gözlemlemekten hoşlanır. İnsanlarla konuşmaya bayılır. Lütfen istediğiniz konu hakkında Shibuya Mirai ile konuşmaktan çekinmeyin” dedi.



DHA
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

İSRAİL KARŞILIK VERME KARARI ALDI
İsrail televizyon kanalı, Savaş Kabinesi’nin, İran’ın hava saldırısına karşı “açık ve etkili”...

Haberi Oku