Dünya:
DURAN ADAM = TESLİM OLAN ADAM
Ferguson'da göstericiler 'teslim oldu'

ABD'li bazı protestocular polisin karşısında ‘teslim olan adam’ oldu.

Ferguson’da jürinin Wilson'ın yargılanmasına gerek görmemesinin ülke genelinde yol açtığı infialin etkisi sürüyor. ABD'de ırk ayrımcılığı tartışmalarını yeniden alevlendiren kararın çıkmasından bu yana ülkenin dört bir tarafında kimi zaman şiddet olaylarına da sahne olan protesto eylemleri düzenleniyor.

Brown’ın öldürüldüğü Ferguson kentinde iki gecedir devam eden protesto gösterilerinde polis 58 kişiyi gözaltına aldı.

Jürinin verdiği karara bütün ülkede tepkiler büyürken bazı ünlüler Twitter’dan boykot çağrısı yaptı. ABD’lilerin en çok alışveriş yaptığı gün olan ‘Black Friday’ öncesi yapılan boykot çağrısına sosyal medyada destek artıyor.

Ülke protestolarla çalkalanırken hafta başında Cleveland kentinde, gerçek olmadığı sonradan anlaşılan bir silahla dolaşan 12 yaşındaki siyahi bir çocuk daha polis tarafından vurularak öldürüldü. Bugün olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntülerinde çocuğun, polis aracı yanına yaklaştıktan sonra iki saniye içinde vurulduğu anlaşılıyor.








Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KRİZ YARATACAK İDDİA
ABD'li üst düzey bir yetkili, İsrail savaş uçaklarının, misilleme amacıyla, ülke sınırlarına...

Haberi Oku