Dünya:
FRANSA'da TERÖR SALDIRISI 80 ÖLÜ
FRANSA'da TERÖR SALDIRISI 80 ÖLÜ

Fransa'nın Nice kentinde akşam düzenlenen 14 Temmuz Fransa Ulusal Günü kutlamalarında, bir kamyon kalabalığın arasına daldı. Can pazarının yaşandığı olayda 30 kişinin öldüğünü 100'den fazla kişinin de yaralandığını belirten Nice Valisi Adolphe Colrat, sonrasın olayın terör saldırısı olduğunu ve vatandaşların  evden çıkmamalarını söyledi.

Nice kentinde düzenlenen 14 Temmuz Fransa Ulusal Günü kutlamalarına terör saldırısı damga vurdu. Promenade Des Anglais Caddesi'nde kutlamalar sürerken saat 22.30 sıralarında bir kamyon kalabalığın arasına daldı. Can pazarının yaşandığı olayda, Fransızlar panik içinde kaçışarak canlarını kurtarmaya çalıştı. Bir görgü tanığının ifadesine göre kamyonla kalabalığa daldıktan sonra aracından inen şoförün elinde silahla rastgele ateş açtığı iddia edildi.

VALİ: TERÖR SALDIRISI

Olayla ilgili bir televizyon kanalında açıklama yapan Nice Valisi Adolphe Colrat, 30 kişinin öldüğünü 100'den fazla kişinin de yaralandığını bildirdi. Olayın bir terör süaldırısı olduğunu belirten Vali  Colrat, Nice kenti sakinlerinin evden çıkmamalarını istedi.

Le Progres Gazetesi'nin duyurduğu ilk habere göre 14 Temmuz Fransa Ulusal Günü kutlamaları için Nice'in ünlü caddesi "Promenade Des Anglais" de toplanan kalabalığa bir kamyonun daldığını ve yaralıların olabileceğini duyurdu. Haberde ayrıca silah seslerinin duyulduğunu, ancak bu silah seslerinin kamyonu durdurmak için mi yoksa bir terör saldırısı için mi olduğunun anlaşılamadığını belirtti.

ÖLÜ SAYISI 80'e ULAŞTI

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, saldırıda ölü sayısının 80'e ulaştığını ve yaralılardan 18'inin durumunun da ağır olduğunu açıkladı.  



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BELÇİKA'da PKK PROVOKASYONU
Belçika'nın Limburg bölgesindeki Heusden-Zolder ilçesinde terör örgütü PKK yandaşlarının provokasyonu...

Haberi Oku