Dünya:
İTALYA'da TÜRK ÖĞRENCİ TERÖRİZM ŞÜPHESİYLE SINIRDIŞI
İTALYA'da TÜRK ÖĞRENCİ TERÖRİZM ŞÜPHESİYLE SINIRDIŞI

İtalya İçişleri Bakanı Angelino Alfano, hafta sonu düzenlediği basın toplantısında, Aralık ayı sonundan bu yana, terörizm şüphesiyle 9 kişiyi sınır dışı ettiklerini ve bunların arasında bir Türk vatandaşının da olduğunu duyurmuştu.

İtalyan basını söz konusu kişinin, Pisa kentindeki ‘La Scuola Normale Superiore’ adlı üniversitede fizik dalında doktora yapan 25 yaşındaki F.S.D. olduğunu yazdı.
Sicim teorisi ve kara delikler üzerinde uzmanlaşma eğitimi almak üzere Kasım ayında Pisa’ya gelen F.S.D’ın, sınır dışı sürecinin bundan bir ay sonra başladığı ve 26 Aralık’ta da Türkiye’ye gönderildiği kaydedildi.

CANLI BOMBA TEHDİDİ

Türk öğrencinin, radikal İslami internet sitelerine girerek, cihatçı gruplara sempati duyduğunu ifade ederek yaptığı yorumların yanı sıra, İtalyan ve Amerikan hükümetlerine tehdit mailleri gönderdiği kaydedildi.

Ülke basınının, Terörle Mücadele Şubesi yetkililerine dayandırarak verdiği habere göre gönderdiği maillerde F.S.D., büyükelçilikler önünde canlı bomba eylemleri yapacağını belirtti.

Ülkenin en prestijli üniversiteleri arasında yer alan La Scuola Normale Superiore’nin yöneticisi Fabio Beltram ise yaptığı yazılı açıklamada, "Okulumuz her ülkenin vatandaşına açıktır. F.S.D.’yi de prosedürlere uygun olarak ve titizce yapılan bir mülakatın ardından okulumuza kabul ettik. Okulumuz, öğrencilerimizin kendi görüşlerini ifade ettiği blog ya da kişisel sitelerini kontrol etmemektedir" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Angelino Alfano, özellikle Paris saldırılarının ardından alarma geçtiklerini ve önümüzdeki günlerde radikal gruplarla bağlantılı çok sayıda kişinin daha ülkelerinden sınır dışı edileceğini açıklamıştı.



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

İSRAİL KARŞILIK VERME KARARI ALDI
İsrail televizyon kanalı, Savaş Kabinesi’nin, İran’ın hava saldırısına karşı “açık ve etkili”...

Haberi Oku