Dünya:
KADIN GAZETECİNİN CESEDİ DENİZDE BULUNDU

KADIN GAZETECİNİN CESEDİ DENİZDE BULUNDU

Röportaj yapmak istediği araştırmacı Peter Madsen ile denize açıldıktan sonra bir daha haber alınamayan İsveçli kayıp gazeteci Kim Wall'ın cesedi, Danimarka’da denizde bulundu.

Danimarka polisi, denizde bulunan cesedin kaybolan İsveçli gazeteci Kim Wall’a ait olduğunu bildirdi.

Polisin Twitter’dan yaptığı açıklamada, yapılan testler sonucunda bulunan cesedin gazeteci Kim Wall’ın DNA’sı ile eşleştiği mesajını paylaştı.

Danimarkalı araştırmacı Peter Madsen ile röportaj yapmak için Madsen’in kendi inşa ettiği "Nautilus" adlı özel denizaltısına 10 Ağustos Perşembe akşamı başkent Kopenhag limanından bindikten sonra kaybolmuştu.

Kadın gazetecinin sevgilisinin gece yarısı 02.30 civarında polise "sevgilisinin dönmediği" ihbarını yapması üzerine denizde gemiler, botlar ve helikopterle denizaltıyı bulmak için geniş çaplı arama yapılmıştı.

Kopenhag’ın 45 kilometre güneyinde bulunan Köge Körfezinde bulunan denizaltının sahibi Peter Madsen, Kopenhag’a dönerken denizaltının aniden battığını ve kendisinin de denize atlayarak kurtulduğunu ifade etmiş, ancak cinayet şüphesiyle gözaltına alınmıştı.

Madsen, çıkarıldığı duruşmada, Kim Wall’ın bir kaza sonucu denizaltıdayken öldüğünü ve cesedini de kendisinin denize attığını söylemişti.

Gazetecinin cesedinin Kopenhag’ın güneyindeki Köge kasabası açıklarında denize atıldığı açıklanırken, Danimarka polisi cesedi bulmak için helikopter ve dalgıçlarla geniş kapsamlı araştırma başlatmıştı.



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

OBAMA’dan 8 YIL SONRA BİR İLK
Eski ABD Başkanı Barack Obama, Londra'da Başbakanlık Ofisi’nde görüldü. Obama'nın 8 yıl sonra...

Haberi Oku