Dünya:
KAYIP MALEZYA UÇAĞINDAN SİNYAL
KAYIP MALEZYA UÇAĞINDAN SİNYAL

Malezya uçağının kaybolduğu bölgede sinyal bulundu

Çin resmi haber ajansı Şinhua, kayıp Malezya uçağını bulmak için oluşturulan uluslararası arama ekibindeki Çin gemisinin Hint Okyanusu'nun güneyinde bir sinyal tespit ettiğini duyurdu.

Şinhua'nın haberine göre , karakutu dedektörü yerleştirilen Haixun 01 adlı gemi saniyede 37.5 HZ'lik bir sinyal tespit etti. Söz konusu bu sinyalin Malezya Havayolları'nın MH 370 sefer sayılı uçağına ait olup olmadığı henüz bilinmiyor.

239 kişi taşıyan uçak 8 Mart günü radardan kaybolmuştu. Bugüne kadar enkazına ulaşılamayan uçağın Hint Okyanusu'na düştüğü kabul ediliyordu. Uçağın karakutusundaki akustik sinyal göndericilerin bataryası 30 gün boyunca sinyal yayabiliyor. Kaybolmasının üzerinden 28 gün geçen uçağın karakutusuna ulaşabilmek için son 48 saatlik en kritik aşamaya geçildi.


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BELÇİKA'da PKK PROVOKASYONU
Belçika'nın Limburg bölgesindeki Heusden-Zolder ilçesinde terör örgütü PKK yandaşlarının provokasyonu...

Haberi Oku