Dünya:
KİK ÜYELERİNDEN ERDOĞAN'A KINAMA!
FKİK ÜYELERİNDEN ERDOĞAN'A KINAMA!

El-Şark El-Osat gazetesi, KİK üyeleri Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Arap ülkelerinin içişlerine yönelik müdahaleci açıklamasını kınamaya hazırlandığını duyurdu.

BAE Dışişleri’nden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Karakaş’ın bazı ülkelerin Arap ülkelerinin içişlerine karışmalarını eleştirdiği açıklamasına temas ederek, Bakanın bu sözleri Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mısır ve KİK üyesi bazı ülkelerin içişlerine müdahale niteliği taşıyan açıklamasına işaret ettiğini kaydetti. 

Haberde "Osmanlı kuruntusu" içinde olan Erdoğan'ın geçenlerde, Türkiye’nin Mısır, Suriye, Irak, Filistin ve Bosna Hersek gibi ülkelerde yaşanan olaylardan kaygılanmaya hakkı olduğunu belirttiği konuşmasına dikkat çekildi.

Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi nedir?

Basra Körfezi etrafında istikrar ve işbirliği sağlamak gayesiyle altı körfez ülkesi tarafından kurulmuş olan teşkilattır. İngilizce Gulf Cooperation Council kelimelerinin baş harflerinin birleşimi olarak GCC diye de bilinir.

1981 senesinde kurulan Körfez İşbirliği Konseyi savunmadan ziyade ticari ve ekonomik bir teşkilattır. Üyeler arasında ticaret anlaşmaları, müşterek askeri tatbikatlar, eğitim kurumları anlaşmaları yapılmıştır. Siyasi alanda daha çok İran tehdidine karşı kurulmuştur. Körfez İşbirliği Konseyi, Kuveyt’in 1990 Ağustos ayında Irak tarafından işgal edilmesinden sonra Kuveyt’in yanında Irak’a karşı tavır almıştır.

Körfez İşbirliği Konseyine üye olan ülkeler şunlardır: Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt, Suudi Arabistan, Umman.

FARS HABER AJANSI
turkish.farsnews.com



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KRİZ YARATACAK İDDİA
ABD'li üst düzey bir yetkili, İsrail savaş uçaklarının, misilleme amacıyla, ülke sınırlarına...

Haberi Oku