Dünya:
KOSOVA'DA ORTODOKS NOEL KUTLAMALARINDA PROTESTOLAR

KOSOVA’DA ORTODOKS NOEL KUTLAMALARINDA PROTESTOLAR

Yakova’daki Ortodoks Kilisesi önünde toplanan 'Ağlayan Anneler Örgütü', Kosova savaşı sırasından bu yana kayıp kişilerin akibeti konusunda Sırbistan bilgi vermeden önce, Sırpların Yakova kentine gelmesini istemediklerini belirtti. Gelen bir otobüse ise taşlı saldırıda bulunuldu.

Protesto gösterisine müdahale eden Kosova polisi Vetevendosye Hareketi’nin 2 eylemciyi gözaltına aldı. Eylemcilerin amacının, Yakova’daki Sırp Ortodoks Kilisesi’ndeki ayinlere katılan ve Yakova’da sivil halka karşı 1998-1999 yıllarında yapılan katliamlarda rol alan Sırpları protesto etmek olduğu belirtildi.

Bu gece ise Priştine yakınlarındaki Graçanica manastırında yapılacak Noelayinine , Sırbistan Çalışma ve İstihdam Bakanı Aleksandar Vulinin katılması bekleniyor.

Bakan Vulinin Kosova ziyareti için özel güvenlik önlemleri alındı.

 

 



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BELÇİKA'da PKK PROVOKASYONU
Belçika'nın Limburg bölgesindeki Heusden-Zolder ilçesinde terör örgütü PKK yandaşlarının provokasyonu...

Haberi Oku