Dünya:
KUVEYT'te Şİİ CAMİİNE İNTİHAR SALDIRISI
KUVEYT'te Şİİ CAMİİNE İNTİHAR SALDIRISI

Kuveyt'te Şiilere ait bir camiye cuma namazı sırasında intihar saldırısı düzenlendi. 2 bin kişinin namaz kıldığı anda yapılan saldırı sonucu en az 10 kişinin öldüğü, çok sayıda yaralı olduğu belirtildi.

Güvenlik güçleri tarafından intihar saldırısı olduğu belirtilen patlama, kentin doğusunda bulunan İmam Sadık Camii'nde meydana geldi.

Kuveyt Valisi Tabet El Muhanna, Reuters'a yaptığı açıklamada ölü sayısını 10 olarak verdi. Doktorlar ise saldırıda 13 kişinin hayatını kaybettiğini belirtiyor.

Kuveyt Emiri Şeyh Cabir el-Mübarek el-Sabah, saldırıda yaralananları ziyaret ettikten sonra Reuters'a konuştu. El Sabah, "ulusal birliğe tehdit" olarak değerlendirdiği saldırıya ilişkin şunları söyledi: "Bu saldırı bizim ulusal birliğimizi hedef alıyor. Ama işleri çok zor. Artık çok daha güçlüyüz."

Associated Press haber ajansına konuşan görgü tanıkları, patlamanın cuma namazı sırasında yaşandığını söyledi.

Reuters'a konuşan Kuveyt Milletvekili Halil El Salih, patlama esnasında camide namaz kılındığını söyledi. Salih, saldırganın 30 yaşın altında göründüğünü de sözlerine ekledi.

Sünni ve Şiilerin birlikte yaşadığı bu küçük Körfez ülkesinde, ilk kez bir Şii camisine saldırı düzenleniyor. 

SALDIRIYI IŞİD ÜSTLENDİ

2006'dan bu yana terör eylemine hedef olmayan Kuveyt'teki saldırıyı, Suudi Arabistan'da faaliyet gösteren Necid Vilayeti örgütü üstlendi. Sosyal medyadan yapılan açıklamada, saldırının "Ebu Süleyman El Muvahed tarafından yapıldığı" belirtildi. 

Geçmişte Suudi Arabistan ve Yemen'de düzenlenen benzer saldırıları da IŞİD üstlenmişti.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KRİZ YARATACAK İDDİA
ABD'li üst düzey bir yetkili, İsrail savaş uçaklarının, misilleme amacıyla, ülke sınırlarına...

Haberi Oku