Dünya:
KUZEY KORE'den BİR FÜZE DENEMESİ DAHA...

KUZEY KORE'den BİR FÜZE DENEMESİ DAHA...

Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Kuzey Kore'nin bir balistik füze denemesi daha yaptığını bildirdi.

Başbakan Abe, gazetecilere yaptığı açıklamada, " Kuzey Kore'nin yine bir füze fırlattığı ve füzenin muhtemelen (Japonya'nın) ekonomik amaçla kullanılmayan sularına düştüğü haberini aldım." dedi.

Abe, fırlatmanın analiz edildiğini ve Ulusal Güvenlik Konseyini toplantıya çağırdığını kaydetti.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Albay Jeff Davis de Kuzey Kore'nin balistik füze fırlattığının tespit edildiğini açıkladı.

Sözcü Davis, "İncelemelerimiz sürüyor kısa süre içerisinde daha fazla bilgi edineceğiz." şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz günlerde CNN'e öze açıklamalarda bulunan bir ABD Savunma Bakanlığı yetkilisi, Kuzey Kore'nin yeni bir balistik füze denemesine hazırlandığını öne sürmüştü.

Denemenin, 27 Temmuz'da, yani Kore Savaşı'nı sonlandıran ateşkesin yıldönümününde yapılabileceği belirtiliyordu.

Savunma Bakanlığı yetkilisi cuma günü (21 Temmuz) Kuzey Kore'nin Kusong bölgesine balistik füze ekipmanlarını taşıyan araçların vardığının gözlemlendiğini söylemişti. Kuzey Kore'nin 27 Temmuz'da yeni balistik füze denemesi yapması halinde bunun ülkede ulusal tatil olarak kutlanan ve Kore Savaşı'nın sonlandıran ateşkesin yıldönümüne rastlayacağı da vurgulandı.

Kuzey Kore özel günlerde füze denemeleri yapmasıyla tanınıyor. CNN geçen hafta da yine ABD yönetiminden kaynaklara dayandırarak, ABD istihbaratının Pyongyang yönetiminin yeni bir kıtalararası balistik füze (ICBM) ya da orta menzilli balistik füze denemesi hazırlığında olduğunu tespit ettiğini duyurmuştu.

Kuzey Kore son büyük füze denemesini 4 Temmuz'da yapmış, ABD bunun ICBM olarak değerlendirelebileceğini açıklamıştı. Rusya ise denenen füzenin orta menzilli olduğunu duyurmuştu.



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

OBAMA’dan 8 YIL SONRA BİR İLK
Eski ABD Başkanı Barack Obama, Londra'da Başbakanlık Ofisi’nde görüldü. Obama'nın 8 yıl sonra...

Haberi Oku