Dünya:
KUZEY KORE GERİLİMİNDE KRİTİK GÖRÜŞME

KUZEY KORE GERİLİMİNDE KRİTİK GÖRÜŞME

Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Şi ve Trump'ın telefonda Kuzey Kore meselesine ilişkin görüş alışverişinde bulunduğu bildirildi.

Açıklamaya göre, Şi Cinping görüşmede, "İki ülkenin, Kore yarımadasının nükleerden arındırılması, bölgede barış ve istikrarın korunması noktasında ortak çıkarları olduğunun" altını çizerek 'tarafların tansiyonu daha da tırmandıracak söz ve eylemlerden kaçınması gerektiğini' söyledi.

Meselenin 'siyasi müzakere ve diyalog yoluyla çözülmesi' vurgusunu yapan Şi, ilgili tüm taraflara itidal çağrısında bulundu.

Trump ise "ABD'nin, Kuzey Kore nükleer meselesinde Çin'in rolünü kapsamlı bir şekilde anladığını" ifade ederek Pekin ile ortak ilgi duyulan uluslararası ve bölgesel meselelerde yakın diyaloğu sürdürmek istediklerini belirtti.

Çin devlet gazetesi: İlk hamleyi Kuzey Kore yaparsa...

Çin Komünist Partisi yayın organı Global Times'ta, ABD ile Kuzey Kore arasındaki 'nükleer düelloda' nasıl pozisyon alınması gerektiği anlatıldı.

Gazete, ilk harekete geçen tarafın Kuzey Kore olması halinde tarafsız kalınması çağrısı yaptı. ABD'nin, Çin'in yanında yer aldığı Kuzey Kore'deki rejimi tehdit etmesine ise izin verilmeyeceği vurgulandı.

Yazıda "Amerikan toprağını tehdit eden füzeleri ilk fırlatan Kuzey Kore olur ve ABD buna karşılık verirse, Çin de Kuzey Kore'ye tarafsız kalacağını açıkça ifade etmelidir" ifadesi kullanıldı.

Öte yandan 'ABD ve Güney Kore’nin saldırılar aracılığıyla Kuzey Kore'de rejimi devirmeye ve ülkenin siyasi yapısını değiştirmeye kalkması durumunda ise Çin’in buna engel olacağı' belirtildi.



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BELÇİKA'da PKK PROVOKASYONU
Belçika'nın Limburg bölgesindeki Heusden-Zolder ilçesinde terör örgütü PKK yandaşlarının provokasyonu...

Haberi Oku