Dünya:
MANCHESTER BOMBACININ BİR UCU TÜRKİYE'ye DOKUNDU!..

MANCHESTER BOMBACININ BİR UCU TÜRKİYE'ye DOKUNDU!..

İngiliz Financial Times gazetesi, Manchester'daki terör saldırısında 22 kişinin ölümüne yol açan saldırganın Türkiye'den Almanya'ya oradan da İngiltere'ye gittiğini iddia etti.

Uluslararası İngiliz iş gazetesi Financial Times'ın Alman istihbarat birimlerine dayandırdığı habere göre, 22 yaşındaki terörist Salman Abedi, bombalı saldırıdan dört gün önce Türkiye'den İngiltere'ye uçtu.

Alman istihbarat yetkilisi, Libya kökenli olan ve Manchester'da doğan Abedi'nin, İstanbul'dan Almanya'daki Düsseldorf Uluslararası Havalimanı'na aktarma yaparak Britanya'ya ulaştığı iddia etti. Financial Times, bir Türk yetkilinin, Türk hükümetinin Adedi hakkında dün sabah İngiliz yetkililere dosya sunduğunu bildirdi.

Financial Times, Suriye'den gelen IŞİD militanlarının Avrupa'ya ulaşmak için Türkiye'yi sıklıkla geçiş noktası olarak kullandıklarını yazdı. FT ayrıca, Abedi'nin Türkiye'den İngiltere'ye gitmeden önce Suriye'de bulunduğuna dair henüz bir bilgi olmadığını söyledi.

DHA muhabirine bilgi veren Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Manchester saldırganı Salman Abedi'nin, yabancı bir havayolu şirketinin transit yolcusu olarak Türkiye üzerinden Almanya'ya gittiğinin belirlendiğini bildirdiler.



DHA
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

OBAMA’dan 8 YIL SONRA BİR İLK
Eski ABD Başkanı Barack Obama, Londra'da Başbakanlık Ofisi’nde görüldü. Obama'nın 8 yıl sonra...

Haberi Oku