Dünya:
MERKEL'den ERDOĞAN'ın SÖZLERİNE TEPKİ

MERKEL'den ERDOĞAN'ın SÖZLERİNE TEPKİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya’da yaşayan Türkiye kökenli seçmenlere üç partiye oy vermeyin çağrısına Başbakan Angela Merkel tepki gösterdi. 

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Federal seçimlere Türkiye'den hiçbir müdahaleye müsamaha gösterilmeyeceğini söyledi.

Herford'da parti mitingi sırasında konuşan Merkel, "Türkiye kökenliler de dahil tüm Alman vatandaşlarının özgür seçim hakkı vardır. Hiçbir müdahaleye müsamaha göstermiyoruz" dedi.

Yeşiller Partili liste başı adayı Cem Özdemir de Erdoğan'ı eleştiren isimler arasında. Erdoğan'ın seçimlere beş hafta kala yaptığı çağrıyı biraz şaşırtıcı bulduğunu söyleyen Özdemir, "Demokrasi yanlısı olup, Türkiye'deki baskı ve yolsuzluğa karşı olan ve Erdoğan taraftarı olmayan herkes vatan haini ve düşman ilan ediliyor" dedi. Özdemir, "AfD'nin Erdoğan'ın listesinde yer almaması ilginç. Bu da onların ideolojisi ile Erdoğan arasındaki bağı gösteriyor" şeklinde konuştu.

Merkel’in sözcüsü Steffen Seibert, Twitter hesabından “Biz yabancı ülke hükümetlerinden bizim içişlerimize karışmamalarını bekliyoruz” diye yazdı. Dışişleri Bakanı Gabriel ise “Bu şimdiye kadar eşi benzeri görülmemiş, egemenliğimize bir müdahale. Erdoğan’ın seçim kampanyasına bu müdahalesi, insanları birbirine karşı kışkırtmak istediğini gösteriyor” dedi.



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BELÇİKA'da PKK PROVOKASYONU
Belçika'nın Limburg bölgesindeki Heusden-Zolder ilçesinde terör örgütü PKK yandaşlarının provokasyonu...

Haberi Oku