Dünya:
MERKEL, ERDOĞAN'ın YEMEĞİNE KATILMAYACAK

MERKEL, ERDOĞAN'ın YEMEĞİNE KATILMAYACAK

Almanya'nın uluslararası yayın kuruluşu Deutsche Welle (DW), hükümet kaynaklarına dayandırılan haberin Cumhurbaşkanlığı Ofisi'ne yakın çevrelerce de doğrulandığını bildirdi.

DW'nin haberine göre Cumhurbaşkanlığı Ofisi, Başbakan Merkel'in Temmuz 2017'de Çin Devlet Başkanı Şi Cinping şerefine verilen yemeğe de katılmamış olmasını örnek gösterdi. Ofisten yapılan açıklamada ayrıca, Merkel ile Erdoğan'ın Cuma ve Cumartesi günleri iki kez bir araya geleceklerini hatırlatıldı.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Mass da Erdoğan'ın ziyareti sırasında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantıları için New York'ta olacağından resmi yemeğe ya da Erdoğan ile çalışma toplantılarına katılmayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alman mevkidaşı Frank-Walter Steinmeier'in davetlisi olarak 27-29 Eylül tarihlerinde 3 günlük bir ziyaret için Almanya'ya gidecek.

Erdoğan başkent Berlin'deki temasları sonrası Köln'de Diyanet İşleri Türk-İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı Köln Merkez Camii'nin resmi açılışını yapacak.



BBC News
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KRİZ YARATACAK İDDİA
ABD'li üst düzey bir yetkili, İsrail savaş uçaklarının, misilleme amacıyla, ülke sınırlarına...

Haberi Oku