Dünya:
MESCİD-i AKSA'nın KAPILARI AÇILDI

MESCİD-i AKSA'nın KAPILARI AÇILDI

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, Mescid-i Aksa’nın Doğu Kudüs’te bulunan tüm kapılarının İsrail polisi tarafından kapatıldığını duyurmuştu. Yapılan son açıklamaya göre Mescid-i Aksa’nın kapıları yeniden açıldı.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Sözcüsü Firas Dibs, İsrail polisinin ayrıca Harem-i Şerif’te ibadet için bulunan Müslümanlara da saldırdığını belirtmişti. Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, İsrail’in tepki çekecek kararına ilişkin yazılı açıklama da yapmıştı. Açıklamada, “İşgal devletinin polisleri, dün, Mescid-i Aksa’nın Rahmet Kapısı’na inen merdivenlerin başındaki kapıyı zincirleyerek kapattı” ifadelerine yer verilmişti.

‘700 MİLYON MÜSLÜMANIN İNANCI İHLAL EDİLDİ’

Vakıf, “Rahmet Kapısı’na vurulan zincirlerin derhal kaldırılması, İsrail polisinin Harem-i Şerif’e yönelik saldırılarının durdurulması ve Mescid-i Aksa’nın tarihi ve dini statükosuna saygı gösterilmesini isteyen Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, Ürdün Haşimi Krallığı’nın Mescid-i Aksa’nın dini ve resmi tek sorumlusu olduğunu” da ifade etmişti



AA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

OBAMA’dan 8 YIL SONRA BİR İLK
Eski ABD Başkanı Barack Obama, Londra'da Başbakanlık Ofisi’nde görüldü. Obama'nın 8 yıl sonra...

Haberi Oku