Dünya:
MICHAEL FLYNN FBI'a YANLIŞ İFADE VERMİŞ

MICHAEL FLYNN FBI'a YANLIŞ İFADE VERMİŞ

Eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn, Rusya'nın ABD Büyükelçisi ile olan ilişkisi hakkında FBI'a yalan söylemekle suçlandı.

Rusya soruşturması kapsamında ifade veren Flynn, savcılıkla işbirliğine giderek FBI'a yalan söylediğini kabul etti.

Türkiye için lobi faaliyetinde bulunduğu bilinen Flynn özel savcının yürüttüğü soruşturmada işbirliği yapıyor..

'Rusya'nın eski Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak ile Aralık 2016'daki temasları hakkında yalan söylediğini' ifade eden Flynn, FBI'a teslim olarak mahkemeye götürüldü. Washington'a bağlı Columbia Bölgesi'nde başlayan davanın adı 'ABD'ye karşı Flynn' oldu. Böylece Trump'ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı'nın, Rusya soruşturmasını yürüten Özel Savcı Robert Mueller ile işbirliği yaptığı netleşti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn, Federal Soruşturma Bürosu’nu (FBI) yanıltma suçundan çıkarıldığı mahkemede, Ruslarla temas kurmasını Trump’ın istediğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’nin, Federal Soruşturma Bürosu’nu (FBI) yanıltma suçundan itirafçı olarak çıkarıldığı mahkemede, geçen yıl Rusya’nın ABD Büyükelçisi Sergei Kislyak’la yaptığı görüşmeler hakkında yanlış beyanlarda bulunduğunu itiraf ettiği belirtildi. Flynn mahkemede, Ruslarla temas kurmasını Trump’ın isteği olduğunu söyledi. Ayrıca Flynn, FBI’yı yanıltma suçundan 5 yıl hapis ya da 9 bin 500 dolar para cezasına çarptırılabilir.

Öte yandan Beyaz Saray avukatları, Flyn’in Trump’la ilgili ifadelerini kesin dille yalandı

ABC News'in haberine göre Flynn, Ruslarla irtibata geçmesi için Trump'ın kendisini yönlendirdiğini şeklinde ifade verdi

Flynn işbirliğine gitme kararını "Ailem ve ABD için en iyisi olacaktı" diye anlattı..suçunu kabul ettiği ifadesinde "vatan hainliği suçlamalarına katlanmak çok acı vericiydi" dedi.. 

Reuters'ın haberine göre, Beyaz Saray avukatı Ty Cobb, Flynn'in vereceği ifadede Trump'ı direkt olarak etkileyecek bir şeyin söz konusu olmadığını dile getirdi. 



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

OBAMA’dan 8 YIL SONRA BİR İLK
Eski ABD Başkanı Barack Obama, Londra'da Başbakanlık Ofisi’nde görüldü. Obama'nın 8 yıl sonra...

Haberi Oku