Dünya:
RUHANİ: 'FÜZE PROGRAMINA DEVAM EDECEĞİZ'

RUHANİ: 'FÜZE PROGRAMINA DEVAM EDECEĞİZ'

Haftasonu yapılan seçimle 2. kez cumhurbaşkanı seçilen İran Cumhurbaşkanı Ruhani Trump'ın Suudi Arbistan'da 50'den fazla ülkenin temsilcisi ile katıldığı ABD-Arap ve İslam Ülkeleri Zirvesi'ni 'bir gösteri' olarak niteledi.

'Halkın parasını bir süper güçe vererek terörizmi çözemezsiniz'

Tahran'da düzenlenen basın konferansında konuşan Ruhani, ABD ve Suudi Arabistan arasında imzalanan silah anlaşmasına değinerek "Suudi Arbistan2daki toplantı sadece bir şovdu. Hiçbir şekilde siyasi ya da pratik bir değeri yok. Terörizmi halkın parasını bir süper güçe vererek çözemezsiniz" ifadelerini kullandı.

'Füze geliştirmeye devam edeceğiz'

İran Cumhurbaşkanı Ruhani ülkesinin sürmekte olan füze programıyla ilgili de açıklama yaptı. Çalışmaların yalnızca savunma amaçlı olduğu vurgu yapan Ruhani, füze geliştirme programına devam edeceklerini söyledi. Ruhani, devlet televizyonunda canlı yayınlanan konuşmasında ABD'ye mesajlar gönderdi. 'İran güçlü bir ülke olmayı seçti, ABD'li yetkililer bilmedir ki füzelerimiz yalnızca barış ve savunma için' ifadelerini kullandı.



CNN Türk
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

OBAMA’dan 8 YIL SONRA BİR İLK
Eski ABD Başkanı Barack Obama, Londra'da Başbakanlık Ofisi’nde görüldü. Obama'nın 8 yıl sonra...

Haberi Oku