Dünya:
RUSYA PARLAMENTOSUNDAN IŞİD'e KARŞI SURİYE'yle BERABER SAVAŞMA KARARI

RUSYA PARLAMENTOSUNDAN IŞİD'e KARŞI SURİYE'yle BERABER SAVAŞMA KARARI

Rusya Parlamentosu Suriye'de IŞİD'e karşı savaşa katılmayı onayladı.

Rusya Parlamentosu'nun üst kanadı, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye'de IŞİD'e karşı savaşa katılma talebini onayladı.

Rusya Haber Ajansı'nın haberine göre, parlamentonun üst kanadı, Putin'e Rusya silahlı kuvvetlerini Suriye'de kullanma yetkisi verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yurt dışına asker göndermek için parlamentonun üst kanadı olan Federasyon Konseyi'nden onay istedi. Konsey de oybirliğiyle askerlerin Suriye'ye gönderilmesine onay verdi. Kremlin yapılacak hava operasyonlarının tamamen meşru olduğunu savundu.

Sputniknews, “Rus askerlerinin Suriye’ye gönderilmesine Parlamentodan onay” başlığı ile verdiği haberde “Rus parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi, Suriye'ye asker gönderilmesini oybirliği ile onayladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Şam yönetiminden gelen talep doğrultusunda Suriye'ye terörle mücadele kapsamında asker gönderilmesi için Federasyon Konseyi'nden onay istemişti” diyor.

ABD'nin Rusya Büyükelçiliği'nden Rus parlamentosunda alınan kararla ilgili değerlendirme geldi. Açıklamada, ''ABD Başkanı Barack Obama ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bölgede IŞİD'le mücadelede ortak çıkarları olduğunda anlaşmıştı'' denildi.

İVANOV: "KARA OPERASYONU PLANLAMIYORUZ, HAVADAN VURACAĞIZ"

Bu arada, Kremlin İdaresi Başkanı Sergey İvanov da Putin'in, Suriye'deki terörist grupların yanında savaşan Rusya vatandaşlarının çok sayıda olması nedeniyle bu kararı aldığını söyledi. İvanov, ''(Suriye'de terörist grupların yanında savaşan Rus vatandaşlarının) sayısı binleri buluyor. Eğer evlerine geri dönerlerse ülkemizin ulusal güvenliği tehlikeye girer'' dedi.

İvanov ayrıca Suriye'de IŞİD mevzilerini bombalayan ABD öncülüğündeki koalisyonun aksine Rusya'nın Suriye'ye Şam tarafından 'davet edildiğini' belirtip, ''Dolayısıyla uluslararası hukuka uygun hareket ediyoruz'' ifadelerini kullandı.



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

İSRAİL KARŞILIK VERME KARARI ALDI
İsrail televizyon kanalı, Savaş Kabinesi’nin, İran’ın hava saldırısına karşı “açık ve etkili”...

Haberi Oku