Dünya:
SİSİ'den KINAMA ENGELİ

SİSİ'den KINAMA ENGELİ

İsrail'de yayımlanan Haaretz gazetesi, BM Güvenlik Konseyi'nin Türkiye'deki darbe girişimini kınamasının, darbeyle iktidara gelen Aldülfettah El Sisi yönetimindeki Mısır tarafından engellendiğini duyurdu.

Haaretz'e göre, BM Güvenlik Konseyi'nce hazırlanan tasarıda “tüm tarafların Türkiye'de demokratik yollarla seçilmiş hükümete saygı göstermesi gerektiğiö şeklindeki ifadeye, Mısır yönetimi, bir hükümetin demokratik yollarla seçilip seçilmediğini BM Güvenlik Konseyi'nin karar veremeyeceğini savunarak karşı çıktı.

BM'deki diplomatlara dayandırılan habere göre BM Güvenlik Konseyi bu itiraz nedeniyle Türkiye'deki darbe girişimini kınayan bir bildiri yayınlamaktan vazgeçti.

BM Güvenlik Konseyi'nden kararlar 15 daimi ve geçici üyenin oybirliğiyle alınabiliyor. Mısır da şu anda Güvenlik Konseyi'nin 10 geçici üyesinden biri durumunda.



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

OBAMA’dan 8 YIL SONRA BİR İLK
Eski ABD Başkanı Barack Obama, Londra'da Başbakanlık Ofisi’nde görüldü. Obama'nın 8 yıl sonra...

Haberi Oku