Dünya:
ST PETERSBURG'ta METRODA PATLAMA
ST PETERSBURG'ta METRODA PATLAMA

Rusya'nın St Petersburg kentinde metroda patlama meydana geldi. Rusya'daki patlamada ilk bilgilere göre en az 10 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor, bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Metroda iki patlama meydana geldiği ihtimali de değerlendiriliyor.

Tass haber ajansı tarafından saldırıda en az 10 kişinin yaşamını kaybettiği en az 20 kişinin yaralandığı bildiriliyor. 

Rus medyasına göre patlamalar saat 14.30'te Sennaya Meydanı ve Teknoloji Enstitüsü 1 istasyonlarındaki trenlerde meydana geldi.

Kentte 3 istasyon patlama nedeniyle kapatıldı. Interfax en az 2 patlama meydana geldiğini bildirdi, olayda parça tesirli bir patlayıcı kullanıldığını aktarıldı. 

15.18 - Rossiya 24 televizyonuna göre, St. Petersburg metrosunun mavi hattında yer alan Sennaya Ploşad istasyonunda meydana gelen patlama nedeniyle etrafı yoğun bir duman tabakası sardı.
15.19 - Rusya Devlet Başkanlığı sözcüsü Dmitriy Peskov, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bilgilendirildiğini açıkladı.
15.29 - St. Petersburg'daki patlamanın ardından Moskova metrosunda da güvenlik önlemleri artırıldı. 
15.30 - St. Petersburg metrosunun mavi hattı, patlamalara rağmen faaliyetini sürdürüyor. Trenler sadece patlamanın olduğu iki istasyonda durmayarak pas geçiyor.
15.33 - St Petersburg savcılığının, Teknoloji Enstitüsü istasyonunda patlama olan trende incelemelere başladığı açıklandı. 
15.36 - St. Petersburg metrosunun Nevskiy, Vostannaya ve Sadovaya istasyonları da giriş-çıkışa kapatıldı.

PATLAMA PUTİN ST PETERSBURG'DAYKEN MEYDANA GELDİ

Hürriyet Moskova temsilcisi Nerdun Hacıoğlu'nun verdiği bilgiye göre saldırı Rusya Devlet Başkanı Putin'in de bulunduğu bir anda gerçekleşti. Yolcular 6 istasyonda tahliye ediliyor. Genişletilmiş bir önlem söz konusu. Şu anda devam eden bir alarm var. 

PUTİN'den İLK AÇIKLAMA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, patlamanın ardından açıklama yaptı. Putin, ulusal güvenlik yetkilileriyle görüştüğünü ve patlamanın nedenini tespit etmeye çalıştıklarını söyledi. Putin, terör saldırısı dahil her seçeneği değerlendiklerini belirtti.











Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BELÇİKA'da PKK PROVOKASYONU
Belçika'nın Limburg bölgesindeki Heusden-Zolder ilçesinde terör örgütü PKK yandaşlarının provokasyonu...

Haberi Oku