Dünya:
SURİYE ARAP HABER AJANSI'NDAN ŞOKE EDEN HABER
SURİYE ARAP HABER AJANSI'NDAN ŞOKE EDEN HABER

Suriye Arap Haber Ajansı SANA, bugün yayımladığı bir haberde Başbakan Erdoğan'a saldıracağım derken dozu kaçırdı. SANA bu haberinde, Osmanlı dönemi üzerinden "Ermeni Soykırımı" yalanını kendine payanda yapınca tepki çekti.

Haber aynen şöyle;

ERDOĞAN, ATALARININ VAHŞETİNİ SÜRDÜRÜYOR

ŞAM – Osmanlıların 1915 yılında Ermeni halkına yönelik bulundukları soykırımın 99. yıldönümü münasebetiyle Şam’daki Aziz Serkis Ortodoks Ermeniler Kilisesinde soykırımı anma ayini düzenlendi.

Ayinde yapılan konuşmalarda Osmanlıların Ermeni halkına yönelik insanlık dışı soykırımları şiddetle kınanırken, Türkiye'de AKP hükümeti başkanı Recep Tayyib Erdoğan ve rejiminin Suriye'de tekfirci terör çetelerine desteği ile atalarının vahşetini sürdürdüğünün altı çizildi.

Konuşmacılar Suriye ve halkının her daim Ermeni halkını kucakladığını ifade ederek, Osmanlı soykırımından kaçan Ermenilere güvenli barınak teşkil ettiğini belirtti.

Osmanlıların Ermeni halkına yönelik soykırımlarında 1,5 milyondan fazla Ermeninin kurban gittiğine dikkat çeken konuşmacılar; Erdoğan ve rejiminin de şimdi o zamanlarda sağ kurtulan Ermenileri katletmek için tekfirci çetelerini Suriye'ye gönderdiğini söyledi.

Mısır İskenderiye Rum Katolik Piskoposu: Suriye Halkı, Ordusu ve Yönetiminin Direnişi Sayesinde Teröre Karşı Zafere Erişecek

Mısır’da İskenderiye Rum Katolik Piskoposu Gregor Augustinos Kusa, Suriye’nin halkı, ordusu ve yönetiminin direnişi ve birliğiyle teröre, kin ve karanlığa karşı zafer elde edeceğini ve her zaman olduğu gibi sevgi ve barışın meşalesi olarak kalacağını belirtti.

Piskopos Kusa SANA Kahire muhabirine yaptığı açıklamada, 99 yıl önce Osmanlı devleti sultanlarının Ermenilere yönelik vahşi katliam ve soykırım uygulamaları ve 1,5 milyon Ermeni vatandaşın ölümüne sebebiyet vermeleri ardından Ermenilere kucak açtığını, bugün de vatandaşlarını Türkiye’nin katil AKP hükümeti ve Başbakanı Receb Tayyib Erdoğan’ın eliyle yeni bir soykırımdan korumak için en değerli varlıklarını sunduğunu vurguladı.

Piskopos Kusa, Türk hükümetinin katil teröristlere desteği ve Suriye’nin içişlerine karıştığı yönündeki delilerin her gün su yüzüne çıktığını, tarihlerinin ve hali hazırdaki aşamalarının öldürme, terör, soykırım ve ihanetle dolu olduğunu ifade etti.

Uluslararası toplum, Amerika, Avrupa Birliği ve uluslar arası bütün güç ve kurumlarından Suriye halkı ve devleti hakkında yeni katliamların işlenmesinde katiller ve teröristlerle ortak olmamalarını, söz konusu soykırımların tekrarlanmaması için para ve silah yardımlarını kesmelerini talep etti.


SANA
Suriye Arap Haber Ajansı



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Vatan severrrr!!@@@ 10 yıl önce

Mutlaka okunmasini tavsiye Edderimm!!!!!

Misafir Avatar
ATASINI SEVEN 10 yıl önce

.bütün müslümanlarin ramazani şerifi hayirlara sesile olsun okumalarni tercih ederin

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KRİZ YARATACAK İDDİA
ABD'li üst düzey bir yetkili, İsrail savaş uçaklarının, misilleme amacıyla, ülke sınırlarına...

Haberi Oku