Dünya:
TAHTIN VARİSİ PRENS GEORGE 5 YAŞINDA

TAHTIN VARİSİ PRENS GEORGE 5 YAŞINDA

Prens George büyüdükçe uyması gereken daha fazla Kraliyet kuralları karşısına çıkacak. Bakın yeni yaşına giren Prens George'un hayatı yıllar içinde nasıl değişecek...

Prens William ve Cambridge Düşesi Kate Middleton’ın en büyük çocukları Prens George, 5 yaşına girdi. Birleşik Krallık’ın taht varisleri arasında babası Prens William’dan sonra gelen Prens George, Kraliyet kurallarıyla ilk kez yüzleşeceği yaşa ulaştı.

Tüm dünyanın gözü Kraliyet Ailesi’nde. Yaptıkları, giydikleri, aksesuarları, saçlarının rengi ve daha nice unsur, tüm dünya tarafından merakla takip ediliyor.

Kraliyet Ailesi’nin geçmişten günümüze gelen geleneklerle birlikte devam eden uyulması gereken kurallara sahip olduğu biliniyor.

Üstelik bu kurallar sadece büyükler için değil, Prens George da Kraliyet’in bazı kurallarına tabi tutuluyor. Fakat Kraliyet hayatı ve kuralları, Prens George’u halihazırda normal yaşıtlarından daha farklı bir konuma sokuyor.

Kate Middleton ve Prens William’ın çocukları Prens George’u olabildiğinde normal yetiştirmeye çalıştığı biliniyor. Örneğin kurallara göre, Kraliyet erkeklerinin sekiz yaşına gelene kadar pantolon giymeleri yasak. Bu yüzden Prens George’u doğduğu günden bu yana şortlarla görüyoruz.

Kaynaklara göre, Kraliyet erkekleri sekiz yaşına ulaştıklarında, pantolon giydikleri zaman büyüdüklerini ifade etmiş oluyorlar. Prens George’u etkileyecek Kraliyet kurallarından bir diğeri de, sunulan hediyelerin kabulünün bir sınırı olması. Yani Kraliyet Ailesi, sunulan her hediyeyi kabul edemiyor, bunların bir sınırı var.

Kraliyet Ailesi'ne, şahsen tanımadıkları ama Birleşik Krallık’ta yaşayan kişiler tarafından sunulan hediyeler, en ufak bir endişe taşındığı durumlarda reddedilir. Hatta bu yılın başlayında Prens Harry ve Sussex Düşesi Meghan Markle, milyonlarca sterlin değerindeki düğün hediyelerini reddetmek zorunda kalmışlardı. Düne dek Prens George anne ve babası Prens William ile ailece seyahatler ediyorlardı. Fakat bu durum da Prens George’un yaşı büyüdükçe değişmek zorunda kalacak ve babasından ayrı seyahat edecek.

Akıllı telefon çağında büyüse de Prens George, selfie çılgınlığına katılamayacak. Kraliyet, selfie çekmek konusunda katı kurallara sahip. Kraliyet Ailesi’nin bir başka katı olduğu kural ise kesinlikle topluluk içinde imza atmamak.



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

İSRAİL KARŞILIK VERME KARARI ALDI
İsrail televizyon kanalı, Savaş Kabinesi’nin, İran’ın hava saldırısına karşı “açık ve etkili”...

Haberi Oku