Dünya:
TEKSAS'ta PATLAMALAR: 'DUMANLAR TÜTÜYOR..!'

TEKSAS'ta PATLAMALAR: 'DUMANLAR TÜTÜYOR..!'

ABD'nin Teksas eyaletinde Arkema Inc. isimli kimyasal tesisin olduğu bir noktada iki patlama olduğu bildirildi. Bölgeden siyah dumanlar yükseliyor.

Sel felaketiyle karşı karşıya kalan Teksas'ta sular altında kalan bir kimyasal bölgede patlamalar meydana geldi. Bölgeden siyah dumanlar çıktığı aktarılıyor.

Teksas eyaleti yetkilileri şu ana kadar 8 kişinin fırtına ve sel nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı. Ölenler arasında içinde bulundukları kamyonet sele kapılan büyükanne, büyükbaba ve 4 torundan oluşan bir aile de var.

Teksas Valisi Greg Abbott eyalette, sivillerden oluşan yaklaşık 12 bin kişilik Ulusal Muhafız gücünün tamamının kurtarma operasyonlarına katılması emrini verdi.

Yetkililer Teksas'ta fırtınadan mağdur olan yaklaşık yarım milyon kişinin yardım talebinde bulunmasını beklediklerini açıkladı. Evlerini terk etmek zorunda kalan yaklaşık 30 bin kişinin de oluşurulan geçici barınaklara sığınması bekleniyor.



Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

OBAMA’dan 8 YIL SONRA BİR İLK
Eski ABD Başkanı Barack Obama, Londra'da Başbakanlık Ofisi’nde görüldü. Obama'nın 8 yıl sonra...

Haberi Oku