Dünya:
TRİLYON DOLARLIK HAPİSHANE

TRİLYON DOLARLIK HAPİSHANE

Ritz Carlton Oteli, daha önce ABD Başkanı Donald Trump'ın da dahil olduğu birçok devlet başkanının Suudi Arabistan ziyareti sırasında konakladığı bir oteldi. Son operasyonlarla hapishaneye dönüşen ultra lüks otel, görünümü ile işlevi arasında oluşan tezatlık sebebiyle merak konusu oldu. Ritz Carlton'un neden hapishaneye dönüştürüldüğüyle ilgili de ilginç görüşler var.

Suudi Arabistan'ın Veliaht Prensi Muhammed bin Salman'ın emri ile Cumartesi günü birçok Prens, Devlet Bakanı ve iş adamı gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında Suudi Kraliyet ailesi üyeleri ve "dünyanın en zengin insanları" listelerinde en ön sıralarda boy gösteren iş adamları bulunuyor.

Göz altına alınanlar arasında Twitter'ın en büyük ikinci ortağı olan Prens El Velid bin Talal ve 2015 yılında ölen Kral Abdullah'ın favori oğlu Prens Miteb de bulunuyor.

Cumartesi gününden önce ihtişamlı dizaynı ve lüks hizmetleri ile zengin müşterilerine hizmet veren Ritz-Carlton Oteli artık bir hapishane.

Suudi Arabistan Devlet Televizyonu'nda yayınlanan bildiriye göre Cumartesi günü başlayan yolsuzluk operasyonlarında 11 Prens, 3 Büyükelçi ve 8 milyoner iş adamının gözaltına alındığı belirtiliyor.

Gözaltına alınan yolsuzluklarla ilgili bütün şüphelilerin bu hapishanede tutulduğu belirtiliyor. Bunu nedeni ise, dışarıya hoş görünme çabası olabilir.

Yani Kral Selman, 'onurlu' bir tutum sergilediğini göstermek için eski bir otel olan Ritz Carlton'u tercih etmiş olabilir. İngiliz The Guardian gazetesine Suudi Arabistanlı profesörler, Selman'ın bunu 'eşitlik' ilkesini ön plana çıkardığı için yaptığını vurgularken, Suudi vatandaşlar prenslerinin asla bir hapishanede kapalı tutulduğunu görmek istemez!' dedi.

Bu durumda başkent Riyad'daki Ritz-Carlton Oteli dünyanın en zengin adamlarını ağırlayan, dünyanın en lüks hapishanesi ünvanını alabilir.



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

İSRAİL KARŞILIK VERME KARARI ALDI
İsrail televizyon kanalı, Savaş Kabinesi’nin, İran’ın hava saldırısına karşı “açık ve etkili”...

Haberi Oku