Dünya:
TRUMP GÖREVE BAŞLADI
TRUMP GÖREVE BAŞLADI

Donald Trump, Yüksek Mahkeme Yargıcı John Roberts'ın huzurunda ABD'nin 45. Başkanı olarak yemin etti.

Trump, Türkiye saatiyle 20 Ocak 2017 saat 20.00’de başlayan tören ile başkanlık görevini selefi Barack Obama’dan devraldı. Yüz binlerce kişinin töreni izlemek için akın ettiği başkent Washington’da havanın kapalı olduğu belirtilirken, Demokrat Parti’den çok sayıda siyasetçi töreni boykot etti.

Trump yemin törenin "ABD'nin başkanlık makamını sadakatle yürüteceğime ve elimden gelenin en iyisini yaparak ABD Anayasası'nı muhafaza edeceğime, koruyacağıma ve savunacağıma yemin ederim." yemini tekrarladı.

"Yüksek Mahkeme Baş yargıcı, sayın başkan Bush, Obama, Clinton ve herkese çok teşekkürler. Biz Amerika'nın vatandaşları olarak büyük bir ulusal çaba içerisinde girmiş bulunuyoruz. Ülkemizi tekrar tesis etmek istiyoruz. Herkesten çok iyi bir çaba görüyoruz. Amerika ve dünya bu çabanın sonuçlarını görecek. Karşımıza zorlukla çıkacak. Pek çok zorlukla karşılaşacağız ama işimizi başaracağız. Bu basamaklarda yıllardır bu şekilde toplanıyoruz. Sayın Başkan Barack Obama ve Michelle Obama'ya katkıları için teşekkür ediyorum. Muhteşemdiler"

"ONLARIN BAŞARILARI SİZİN BAŞARINIZ OLMADI"

"Washington DC'deki iktidarı alıyoruz ve sizlere halka veriyoruz. Washington gelişti ancak bu varlığı ne yazık ki insanlar alamadı. Pek çok fabrika kapandı, işlerini kaybeden insanlar oldu ama Washington hep kendini korudu, halkını korumadı. Buradaki zaferler sizin zaferlerle olmadı, onların elde ettikleri başarı sizlerin başarısı olmadı. Kutlanacak şeyler halk için kutlanacak şeyler değildi. Değişim başlıyoru çünkü bu an sizin anınız. Bu an size ait"

"Herkes şu an sizi dinliyor. Bu ana kadar böyle bir şey görülmedi. Eğitim sistemi nakit içinde boğulmasına rağmen gençlerimizi ve çocuklarımızı bilgiden mahrum edecek şekilde tesis edilmiş. Suç örgütleri, çeteler birçok insanın hayatını mahfetti. Bütün bu hikaye burada nihayetlenmiş bulunuyor. Biz bir milletiz, tek milletiz. Her birimizin acısı bizim acımız. Onları hayalleri bizim hayallerimiz. Bizim başarımız ancak onların başarısı olursa önemli."

"BUNDAN SONRA GELECEĞE BAKACAĞIZ"

"Bütün Amerikalılara yeminim şu olacak. Onlarca yıldır Amerikan sanayiini zora sokacak şekilde uluslararası ticarete yönlendik. Ve bizim askeri gücümüzü ve ordumuzu zayıflatacak hareketlere giriştik. Öyle bir noktaya geldik ki, trilyonlarca dolar harcamışız yurt dışında. Bunlar olup biterken Amerika'nın altyapısı onarılamaz bozukluğa doğru ilerlemeye başladı. Diğer ülkeleri zenginleştirirken bizim ülkemizdeki refah neredeyse kaybolmaya başlamış. Yatırımcılar topraklarımızdan uzaklaşmaya başlamış. Ve milyonlarca Amerikalı çalışanı yolda bırakmış. Orta sınıfın refahı dünyadaki farklı yerdelere dağıtılmış. Şimdi ve bundan sonra sadece geleceğe bakacağız"

RADİKAL İSLAMİ TERÖRÜ BİTİRECEĞİZ

Amerikan elleri ve Amerikan emeğiyle ülkemizi yeniden inşa edeceğiz. 2 basit kurala uyacağız. Amerikalı satın al, Amerikalı işe al. Uygar dünyayı birleştirip radikal İslami terörü bitireceğiz. Kimseye yaşam tarzımızı dayatmayacağız, ancak öyle parlayacağız ki diğerleri de takip edecek.

RT AMERİCA MUHABİRİ, GÖZALTINA ALINDI

RT America muhabiri Alexander Rubinstein'in, Washington'daki McPherson Meydanı'ndaki Trump karşıtı gösterileri takip ettiği sırada gözaltına alındığı belirtildi. Polisin çembere aldığı yüzlerce protestocu arasında olduğu belirtilen Rubinstein'ın gazeteci kimliğini göstermesine rağmen gözaltına alındığı ifade edildi.

HILLARY CLINTON'DAN MESAJ

Hillary Clinton başkanlık yeminine yönelik Twitter mesajında "Bugün demokrasimizi ve onun dayanıklı değerlerini onurlandırmak için buradayım. Ülkemize ve geleceğine inanmayı asla bırakmayacağım" ifadelerini kullandı.

TWITTER HESABI AÇILDI

ABD Başkanı Trump'ın yeni Twitter hesabı @POTUS (ABD Başkanı) olarak kuruldu. Henüz tweet atılmadı.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

OBAMA’dan 8 YIL SONRA BİR İLK
Eski ABD Başkanı Barack Obama, Londra'da Başbakanlık Ofisi’nde görüldü. Obama'nın 8 yıl sonra...

Haberi Oku