Dünya:
YUNANİSTAN FİLİSTİN DEVLETİNİ TANIDI
YUNANİSTAN FİLİSTİN DEVLETİNİ TANIDI

Yunanistan parlamentosu, Filistin'i devlet olarak tanıma kararı aldı. Parlamentonun bu kararı, Yunanistan'ın, Filistin'i resmen tanıması yönünde hükümete tavsiye niteliği taşıyor.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Yunanistan Meclis Başkanı Nikos Vuçis'in Filistin'in devlet olarak tanınması yönünde sunduğu tavsiye kararı genel kurulda oy birliği ile kabul edildi.

Oylamayı, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile birlikte parlamentoya gelen Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da izledi.

ALKIŞLAR EŞLİĞİNDE TANINDI

CİHAN'ın haberine göre, Vutsis'in milletvekillerini oylamaya davet etmesi üzerine ayağa kalkan 300 üyeli parlamento, uzun süren alkışlar eşliğinde ilgili karara destek verdi. Abbas da ayağa kalkarak alkışlara eşlik etti.

Alınan kararda, Yunan hükümetinden Filistin Devleti'ni tanıma sürecini başlatacak çalışmaları yapması istendi.

Parlamento, bölgede güvenlik ve barışın sağlanabilmesi için başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin Devleti'nin 1967 sınırlarına göre tanınmasını istedi. 

Avrupa Birliği (AB) içinde birçok ulusal parlamento son dönemde Filistin'in tanınması yönünde tavsiye kararları almıştı. AB'de 8 ülke Filistin'i tanırken bunu Birlik üyeliğinden sonra yapan tek ülke İsveç oldu. Diğer ülkeler Sovyetler Birliği döneminde Filistin'i tanımıştı.

ÇİPRAS AÇIKLAMIŞTI

Tarihi karar, Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın Atina ziyareti sırasında alındı. Ababs'la dün görüşen Çipras, Yunan parlamentosundaki oylamada Filistin'in tanınacağını söylemişti.

Çipras, bundan sonra Yunan devletinin resmi yazışmalarında "Filistin Yönetimi" yerine "Filistin" teriminin kullanılacağını belirtmişti. Çipras, ülkesinin 1967 sınırları içinde başkenti "Doğu Kudüs" olan Filistin Devleti'nin kurulmasından yana olduğunu söylemişti.





Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BELÇİKA'da PKK PROVOKASYONU
Belçika'nın Limburg bölgesindeki Heusden-Zolder ilçesinde terör örgütü PKK yandaşlarının provokasyonu...

Haberi Oku