EĞİTİM SİSTEMİ KARANLIĞA DOĞRU İLERLİYOR!

Bilindiği üzere kısa bir süre önce MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) tüm düz ve öğretmen liselerini İmam Hatip Liselerine çevirmişti. Şimdi de tüm Milli Eğitim Müdürlüklerine başarılı öğrencileri İmam Hatibe yönlendirin talimatı verdi. Ankara Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hilmi Karabacak tarafından 25 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müdürlükler tarafından da okullara gönderilen genelgede Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş Sınavlarında başarılı olan öğrencilerin İmam Hatiplere tercihlerin sağlanması konusunda çaba gösterilmesi istenirken ayrıca bunun rapor haline getirilmesi de istendi.

Konuyla ilgili Saygı Öztürk’ün haberine göre ayrıca bu çalışmalara Müftüler, dernek ve vakıf yöneticileri de katılıyor. Öğrenci velilerine çocuğunun servis, yemek, giyim masraflarının karşılanacağı anlatılıyor.

Geçtiğimiz haftalarda hatırlayacağınız gibi, Bilal Erdoğan’a ait olduğu öne sürülen bir ses kaydı basında yerini almıştı. Bu ses kaydında, Bilal Erdoğan’ın İmam Hatip Okullarının diğer okullar arasında ki oranın nasıl artırılacağı, İmam Hatiplerin bütün mevcut içinde ki oranının yüzde 25’lere mi, yoksa diğer yüzde 85 içerisindeki güçlü yapıyı mı oluşturmaya çalıştırmak amacı üzerinde konuşuluyordu.

Bakan Nabi Avcı’ya göre Anadolu İmam Hatip Liselerine halkın ilgisi artmakta ve mevcut okulların kapasitesi bu talebi karşılayamamakta. 

Evet; kollar laik, çağdaş eğitim sistemi sürdüren okullar için sıvandı. Bunun yeni örneği Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin, Hakkari de bulunan Hakkari Çağdaş Yaşam Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nun Bakanlık kararıyla bir bölümünün Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine dönüşüyor olması. Bakanlık okulun kullanılmayan 12 dersliğini İmam Hatibe dönüştürüyor. Hayattayken huzur vermedikleri bilim, irfan insanı Prof. Dr. Sn. Türkan Saylan ile vefatının ardından hesaplaşma ve düşmanlık devam ediyor.

ÇYDD kurucusu Türkan Saylan ve bağışçılar tarafından kurulan Hakkari Kız Yatılı ilköğretim Bölge Okulu ne yazık ki yobaz zihniyete yenik düştü.

Hedeflenen 1 milyon İmam Hatipli ve bu sayede karma eğitime son verip dinsel temelli okulları dizayn etmek. Çünkü yetişecek olan pırıl, pırıl bir nesli kendilerine tehdit olarak görüyorlar. Güzel yurdumun Atatürk’ün bilim ışığından hızla uzaklaşmasının istenmesi çok hazin ve bir o kadar da korkunç. Atatürk’ün bilim ışığından uzaklaşıp devrimlerini yok etmenin adı ne üzücüdür ki normalleşme olarak görülmekte.

Evet, geldiğimiz noktada 10 Ağustos seçimleri bizlere bu milletin kul olarak yaşama isteğini göstermiştir. Anayasadan gelen haklarını sonuna kadar yaşayan özgür, baskılardan uzak yurttaşlar olarak yaşama istemi değil, otokrasiye dönüşen, baskıcı, ötekileştiren sisteme boyun eğmiş ve vekaletini bu yönde kullanmış ve geleceğini ipotek altına almayı seçmiş olan kitleler, ülkeyi de bu sisteme mecbur bırakmışlardır.

Bu yönetimde dirlik, beraberlik yoktur. Dini söylemleri öne çıkan baskıcı, otoriter sistem bu ülke ve insanın aydınlık yolda yürümesine en büyük engeldir. Ne yazık ki yüzde 52’ye varan bir kesim sayesinde din üzerinden beslenen zihniyet tarafından Türkiye karanlığa doğru ilerlemektedir.


https://twitter.com/ceydaknay
https://www.facebook.com/ceymin  
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87