Ekonomi:
AMAN DİKKAT DOLANDIRICILAR DEVREDE...

AMAN DİKKAT DOLANDIRICILAR DEVREDE...

Kurban Bayramı rezervasyonlarıyla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulunan Ulusoy, bayram tatillerinin sektöre ciddi hareketlilik sağladığını söyledi. 
Bu Kurban Bayramı tatili dolayısıyla rezervasyonlarda ciddi artış olduğunu kaydeden Ulusoy, özellikle Antalya'da Side, Alanya, Manavgat, Belek ve Kemer, Ege Bölgesi'nde Çeşme, Bodrum, Marmaris, Kuşadası, Didim ve Fethiye turlarının ön plana çıktığını belirtti.

TÜRSAB Başkanı Ulusoy, kültür turları arasında Kapadokya, Eskişehir, Kuzey Ege ve Karadeniz turları, yurt dışı turlarında da İtalya ve İspanya turlarının ön plana çıktığını dile getirdi. Ulusoy, "Benelüks turları, Orta Avrupa turları ve Balkan turları da ilgi gören yurt dışı destinasyonlar arasında yer alıyor." diye konuştu.

Zafer Bayramı dolayısıyla 30 Ağustos'un resmi tatil olduğunu, hemen sonrasındaki günün ise Kurban Bayramı arifesi olduğunu anımsatan Ulusoy, 28 ve 29 Ağustos'un tatile eklenmesinin son dakika rezervasyonları olumlu etkileyebileceğini vurguladı.

Bayram tatilinin yaz sezonuna denk gelmesi nedeniyle birçok kişinin tatilini erken rezervasyonla aldığını kaydeden Ulusoy, "Bu nedenle bayram rezervasyonları belli seviyeleri yakalamış durumda. Tarih planını erken rezervasyon döneminde yapma fırsatı bulamayan vatandaşlarımız da şu anda acentelerimiz kanalıyla rezervasyon yaptırıyor. Şu anda sahil bandında yer alan tesislerde doluluk oranı yüzde 80'leri aşmış durumda. Kurban Bayramı ile birlikte doluluk oranının yüzde 100'e ulaşacağı düşüncesindeyiz." değerlendirmesinde bulundu.

"Seyahat acentenizi sorgulayın"

Son dönemde özellikle sosyal medya kanalları üzerinden reklam veren dolandırıcıların birçok otelin web sitesini taklit ederek tüketicileri aldattığını da dile getiren Ulusoy, şöyle konuştu:

"Reklama tıklandığı zaman açılan web sayfası üzerinden tüketicilerin kredi kartı bilgilerini alarak dolandırıcılık işlemleri gerçekleştiriyorlar. Tüketicilerin reklama tıklama sonucunda yönlendirildikleri sayfaları dikkatlice incelemeleri çok önemli. Tatil paketi satın alacak vatandaşlarımızın tatili satın aldıkları kurumun TÜRSAB üyesi olup olmadığını sorgulamaları da büyük önem taşıyor ayrıca paket tur satın alanların mutlaka seyahat sigortası yaptırmaları gerektiğini, bunun yasal bir zorunluluk olduğunu özellikle bir kez daha hatırlatmak istiyorum. İnternetten tatil alan vatandaşların, siteleri olan acentelerin TÜRSAB logolarının ve acente numaralarının yanı sıra online 'TÜRSAB Tatil Meleği' logosu olmasına dikkat etmelerini öneriyorum."



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

200 TL'nin SATIN ALMA GÜCÜ ERİDİ
Tedavüle girdiği günden bu yana 200 TL'lik banknotun satın alma gücü eridi. Artık 1 kilo peynir bile...

Haberi Oku