Ekonomi:
BAŞBAKAN YARDIMCISI AÇIKLADI, EURO VE DOLAR GERİLEDİ

BAŞBAKAN YARDIMCISI AÇIKLADI, EURO VE DOLAR GERİLEDİ

Bugünkü açıklamalarında, Türkiye'de faizlerin yüksek olduğunun altını çizen Şimşek, buna karşılık faizlerin Merkez Bankası üzerinden aşağıya çekilemeyeceğini vurguladı. Şimşek, faizlerin ancak tasarrufları artırarak, katma değeri artırarak, yatırım ortamını iyileştirerek ve uzun vadeli kaynakları ekonomiye çekerek düşürebileceklerinin altını çizdi.

Gün içinde 3.57 liranın üzerine çıkan dolar Şimşek'in açıklamasının ardından 3.5490 liraya, euro da 4.15 liranın üzerinden 4.1295 liraya kadar çekildi. Ancak, ABD borsalarının yukarıda açılmasının etkisiyle dolar ve euro birer kuruş toparlandı ve ABD para birimi 3.55 liranın, Avrupa para birimi de 4.13 liranın hafif üzerine çıktı.

Şimşek'in açıklamalarından sonra hafif toparlanan Borsa İstanbul Endeksi de günü yüzde 0.15 yükselişle 107 bin 206 puandan tamamladı.



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MB FAİZİ YÜZDE 50'YE YÜKSELTTİ
Merkez Bankası, bugünkü Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında sürpriz yaparak seçim öncesinde politika...

Haberi Oku